Canan Karatay: “Polemik benim işim değil”

Açıklamalarıyla sık sık tartışma konusu olan Prof. Canan Karatay, kendisi için yapılan eleştiriler karşısında fikrini söylemekte özgür olduğunu söyledi.

Bugüne dek katılımcı olarak konuk olduğu birçok programda yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, Çin'de ortaya çıkan ölümcül Koronavirüsüne karşı kelle paça tüketiminin koruyucu etkisinin olduğunu söyleyerek eleştiri oklarını üzerine almıştı. “Polemik benim işim değil” diyerek kendini savunan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, açıklamalarında bilimsel ifadelere yer verdiğinin altını çizerek kendisi için yöneltilen eleştirilere “Herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür” cevabını verdi.

CANAN KARATAY NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR? ''REYTİNG İÇİN Mİ YOKSA TOPLUM İÇİN Mİ?''

Koruyucu sağlık uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral bu konuda hayli sinirli. “Çıldırıyorum” diyerek açıyor telefonu. “Bizim ağzımızdan çıkan her söz çok önemli. ‘PR’ yapacağım, ‘reyting’ alacağım diye toplum sağlığına zarar getirecek laf duydunuz mu benden?” diye soruyor ve şu şekilde örnek veriyor: “Ekmek yemeyin’ dedi, oysa dünya tıp literatürüne göre ‘ekmek yemezsen kaslarını yersin’. Bir profesör bunu söyleyebilir mi? ‘Sentetik malzeme koymayın, GDO’lu undan uzak durun’ demek başka, popülerlik için ‘Ekmek yeme’ demek başka! Bu yanlış yönlendirmedir.”

BİR TEPKİ DE PROF. FR. ARİF VERİMLİ'DEN GELDİ!

Arif Verimli

Arif Verimli

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli yalnızca Karatay için değil, zıt söylemleri doğrultusunda gündeme gelmek isteyen tüm meslektaşlarına karşı öfke patlaması yaşayarak düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Hekim, hastalarına ve insanlığa karşı sorumludur. Bilimsel olarak en son çıkan içtihatları uygular, pozitif bilimin ışığında hareket eder. Mesleğin etik kuralları vardır. Hekim olmak ağzına geleni söyleme hürriyeti vermez!” diyor. Tüm bu ‘ezber bozan’ açıklamaların toplum sağlığı yararına yapıldığı söylemine ise şöyle cevap veriyor. “Buckingham sarayında doğmadık, biz de bu halkın içinden geldik! Sen halk yararı gözetiyorsun da biz gözetmiyor muyuz?”

Masterchef Türkiye birincisi Cemre Uyanık, futbolcu Serhat Akın'ın mekanında çalışacak!

İLİŞKİLİ HABER

Masterchef Türkiye birincisi Cemre Uyanık, futbolcu Serhat Akın'ın mekanında çalışacak!

BİR YORUM YAPIN 17

gezgin 4 yıl önce

eski devirlerde üfürükcüler vardı.millete üfler üfler paralarını alırlardı.doktorluk ticaret olmuş maalesef yeni nesi üfürükcülük bilindik tedavilerden öte bir şey geliştiremiyorlar.hasta insan onlar için para demektir maalesef.antibiyotik ilaçlarıda receteye bağladılar amaç doktorun elinin altına girmemiz.yoksa aç kalırlar yüzde 90 o ilacı yazıyorlar,allah bu doktorların eline düşürmesin bizi.canan hoca biraz daha farklı doğal yolları öneriyor.diğer doktorlar gibi ekranlara cıkıp insanları hastalık korkusu ile baskı yapmıyor o bile yeterli

Toplam 1 beğeni

Serko 4 yıl önce

Cankan Hoca bunka4in tekeline taş koyuyor o yüzden böyle saldırmaları

Kuş beyinliler !!! 4 yıl önce

Bi gidin yahu ,kadin dogru soyluyor ,asıl sahtekar sizsiniz . Önce kimyasi degişmis gidalarda zehirleyin sonra daha zehirli ilaclari pompalayin ,kim şifa bulmus ilaclardan gercek manada ,bir iyi ediyorsa 10 da yeni hastalik turetiyor , az ye ,az uyu ,az konus islamin hukuku budur ...gerisi fasa fiso ,yok amerika da arastirmis ,yok ingiltere bulmus yok almanya bunu gosteriyor hep yabanci ornekler ,dogru soyledikleri ne malum ??? Hep baskasinin agziyla bize caka atin ,siz ne buldunuz ???? Ne arastirdiniz ???? Millet gercegi biliyor nokta....

Toplam 1 beğeni

Göktürk 4 yıl önce

Polemik benim işim. Şu Canan Hoca'ma cevap veren doktorlara bir söyleyeyim. Yıllardır aranızdan bir taneniz çıkıp da ne tavukları, ne tatlıları, ne mısır şuruplarını, ne margarinleri, ne şekerleri, ne paketli gıdaları bir taneniz çıkıp eleştirmediniz. Şimdi Canan Hoca'ya ekmek konusunda saldırıyorsunuz. Onun perhizini deneyenlerin hepsi daha sağlıklı geziyor siz konuşun durun boş boş. Ve destekleyici bir sürü paper da var. Bakana görene. Ayrıca Ekmek de GDO falan yok zaten, Türkiye'de GDO yasak yasak. Sadece hayvan yemlerinde sınırlı kullanımı var onu da halkı yanlış bilgilendirmeyin.

Toplam 1 beğeni

LAZER 4 yıl önce

gerçek bilim ve sanat para babalarına satılmış,koma halindedir.ilmi ile amel etmeyenin savunucuları insanlığa hainlerden çok zarar veriyor.kimin ışığıyla nereye.kime hizmet ettiğine uyanmayanlar hain bilim yuları ile istenilen yere çekilir,önüne konulanıda ayırt etmeden yer.

Yorumların Tümünü Okuyun