Miraç ne demek? Miraç isminin anlamı nedir? Miraç Kuran'da geçiyor mu?

Doğacak bebeğinize Miraç ismini koymayı düşünüyorsanız ismin anlamını da öğrenmek isteyeceksiniz. Manevi bir anlam taşıyan Miraç ismi son yıllarda da çok fazla tercih ediliyor. Peki Miraç ne demek? Miraç isminin anlamı nedir? Miraç Kuran'da geçiyor mu? İşte sorunun cevabı:

Arapça kökenli olan Miraç ismi Türkiye'de tam 41550 kişide bulunuyor. Doğacak erkek bebeklere verilen Miraç ismi kolay söylenebilir olmasıyla anne ve babaların ilk tercihlerinden biri oluyor. Miraç isminin 6 farklı anlamı bulunuyor. Bunlar şöyle; "Yükselme, çıkma. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) göğe yükselmesi. Merdiven. Göğe çıkan. Hz. Muhammed (s.a.a)’in göğe çıktığı gece ki, Recep ayının 27’sine rastlayan kandil gecesidir. Miraç gecesinde 5 vakit namaz farz kılınmıştır. Bir yıldız adı. " 

miraç isminin anlamı nedir kuranda geçer mi

miraç isminin anlamı nedir kuranda geçer mi

MİRAÇ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Miraç Kur'an-ı Kerim'de geçmez ancak sözlük anlamına baktığımızda, konulmasına engel olacak bir durum görünmemektedir.

MİRAÇ İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Miran:  Beyler, prensler.

Miran isminin anlamı nedir? Miran KuranİLİŞKİLİ HABERMiran isminin anlamı nedir? Miran Kuran'da geçiyor mu? Miran ne demek?

Mirat: Ayna

Mirzat: Beyzade, bey oğlu.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Miraç 1 yıl önce

İsmimin anlamı ne

Toplam 1 beğeni