Tekirdağ'a nasıl gidilir? Tekirdağ'da gezilecek yerler

Marmara kıyısına hem de Karadeniz'e kıyısı olan Tekirdağ, yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle tatil yapabileceğiniz sessiz sakin bir yer. Tekirdağ'ın güzelliklerini keşfetmek ve muhteşem doğasında kafanızı dinlemek isterseniz bu haber tam size göre. İşte Tekirdağ'da birbirinden güzel gezilecek yerler:

Trakya bölgesinde bulunan Türkiye'nin turistik noktalarından biri. Tekirdağ, Marmara denizine  ve Karadeniz'e kıyısı olan 6 ilimizden biri olma özelliği taşımaktadır. Tekirdağ'a günübirlik ya da hafta sonu gidilebilecek en kolay ve yakın yerlerden biridir. Yazın gelmesiyle birlikte en çok tercih edilen Tekirdağ aynı zamanda eşsiz Tekirdağ mutfağını da deneme şansı bulabilirsiniz. Arabanız varsa İstanbul yönünden gelecekseniz Tekirdağ'a nasıl gidilir ve gezip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık. İşte detaylar:

TEKİRDAĞ'A NASIL GİDİLİR?

İstanbul'a 2 buçuk saat uzaklıkta olan Tekirdağ'a özel kendi arabanız varsa kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer arabanız yoksa da otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

TEKİRDAĞ'DA GEZİLECEK YERLER

- Hora feneri

Fransa'dan getirilen özel malzemelerle yapımı gerçekleştirilen Hora feneri 157 yıldır Oradan gelip geçen gemilere bütün gemilere ışık tutmasıyla  bilinen en eski deniz fenerlerinden biridir. Deniz feneri Tekirdağ'ın Şarkköy ilçesinde yer almaktadır.

- Çamlıköy kastro plajı

Yemyeşil ormanları ve masmavi deniziyle ve altın rengi gölüyle muhteşem güzellikler sunuyor. İstanbul'a yakınlığıyla da insanlar tarafından çok tercih edilen Çamlıköy de aynı zamanda kamp yerleri de bulunmaktadır. Dilerseniz kamp yapabiliri ya da masmavi denizde yüzüp güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

- Rakoczi müzesi

Tekirdağ tarihi müzeleriyle de turistleri ilgi odağı olmakta. Birbirinden farklı birçok müzenin yer aldığı Tekirdağ da eski bir Türk evi olan Rakoczi müzesi bulunuyor. Bu müze Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olup Macar Bağımsız lideri Erdel prensi Rakoczi'nin kendi kullandığı ve kendi yaptığı oldukça ilginç eşyalar sergilenmektedir.

- Çorlu kalesi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yer alan Çorlu kalesi 6. yüzyıla ait olduğu tahmin edilmektedir. Bizans döneminde yapılan kale kesme taş temeller üzerine kurulu olup, doğu ve batı kısımları dere yataklarıyla çevrelenmiştir. Tarihi kalıntılar taşıyan kale görülmesi gereken turistik yerlerden biri.

- Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ'ın geçmiş dönemlere ait tarihi yerlerini keşfetmek isterseniz mutlaka bu müzeyi ziyaret edin. MÖ 4500 yılından günümüze kadar yapılan kazılardan çıkarılan savaş aletleri, mızraklar, madeni paralar yöresel kıyafetler ve süs eşyaları sergilenen eşyalar araındadır. Ayrıca ziyaretçilerin dinlenmesi için çay bahçesi de bulunmaktadır.

- Rüstem Paşa camii

1546 yılından günümüze gelmeyi başarmış en önemli eserlerden biridir. Rüstem Paşa cami Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı ve Mihrimah Sultan'ın kocası Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırdığı cami lale motifli çinileriyle adeta yıllara meydan okumaktadır.

- Şarköy

Tekirdağ iline bağlı şarkköy, son dönemlerinde yaz turizminde en çok tercih edilen yerlerden biri haline gelmeye başladı. Şarköy sahillerinde deniz turizminde su sporları içinde turistlerin uğrak noktası. Aynı zamanda konaklama yerlerinde gelişim gösterdiği için tercih edilenler arasında yer almaktadır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Ayfer Kartal 3 yıl önce

Şarköy uçmak dere murefte ve köyleri gerçek bir doğa harikası

Toplam 1 beğeni

seher 3 yıl önce

evet çok harika yer Şarköy 2 Ci sigorta gittik bizde yazlımız var çok güzel bedenende ruhende çok rahatlıyrsun temiz havası denizi mükemel

Toplam 0 Beğeni