Eskişehir'de doğayla iç içe olabileceğiniz ücretsiz kamp alanları

Türkiye'nin en yaşanılabilir şehirlerinden biri olan Eskişehir birçok güzel kamp alanına ev sahipliği yapmaktadır. Yasemin.com ekibi olarak sizler için Eskişehir'in muhteşem doğasında ücretsiz kamp yapabileceğiniz en güzel kamp rotalarını araştırdık. İşte detaylar:

Eskişehir gezip görülmesi gereken sayısız güzelliklere sahip yeryüzü cennetidir. Tam bir doğa harikası tabiata sahip olan bu şehir, birbirinden güzel kamplarıyla doğa severlerin kamp yapmak için tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Haftasonu kaçamağı yapabileceğiniz ve birçok ücretsiz kamp alanları bulunan Eskişehir İstanbul'a 3 buçuk saat uzaklıkta bulunuyor. Eskişehir'de ücretsiz kamp alanlarında çadırlarınızı kurup doğanın muhteşem manzarasında kamp yapabilirsiniz. Birçok kamp alanı bulunan Eskişehir'in ücretsiz kamplarını sizler için araştırdık. İşte birbirinden güzel ücretsiz kamp rotaları:

GÜRLEYİK ŞELALESİ KAMP ALANI

Gürleyik şelalesine gitmek için uzun ve dik bir dağ yolunu aşmanız gerekiyor. Son dönemlerde sosyal medyada çok popüler olan şelalenin muhteşem manzarası  ve serin sularıyla turistlerin son dönemde keşfettiği yerlerden bir. Eşsiz güzellikte akan şelalenin yanında kamp yapabilirsiniz.

LAÇİN KAMP ALANI

Geniş ormanlık alana sahip olan Laçin, yemyeşil doğasıyla adeta huzur bulabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz çok güzel kamp yapılacak bölgelerden biridir. Laçin mesire alanında çadır kurup kamp yapabilirsiniz. Çok keşfedilmemiş bir yer olduğu için gece vahşi hayvanlara karşı mutlaka ateş yakmanız gerekmektedir.

BÜYÜKYAYLA GÖLETİ KAMP ALANI

Kamp yapmak için en ideal yerlerden olan Büyükyayla göleti Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yer alır. Oldukça sessiz ve sakin olan ve yemyeşil ağaçları ve muhteşem manzaralı göletiyle kamp yapmak isteyen doğaseverlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir.

MUSAÖZÜ TABİAT PARKI KAMP ALANI

Haftasonları hem piknik yapmak isteyenlerin hem de kamp yapmak isteyenlerin çok tercih ettiği Musaözü tabiat parkı birçok farklı ağaca ev sahipliği yapıyor. Yürüyüş parkurları gibi birçok aktivite yapabileceğiniz aynı zamanda göle karşı uyanabileceğiniz unutulmaz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

GÖKÇEKAYA BARAJI KAMP ALANI

Doğa yürüyüşleri ve kamp için çok tercih edilen Gökçekaya barajı Sakarya nehri üzerinde yapılmıştır. Yemyeşil ağaçların ve Barajın masmavi sularının manzarasında güne uyanabilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0