Ay-Yıldız sergisi sanatseverlerle buluştu

Koleksiyoner Haluk Perk'in 15 Temmuz'u tema olarak kullandığı objelerin de yer aldığı Milli İradenin Tecellisi: Ay - Yıldız sergisi açıldı.

Ay yıldızın şanlı tarihiyle ilgili zengin bir resim koleksiyonunu içerisinde barındıran 'Milli İradenin Tecellisi: Ay - Yıldız' sergisi açıldı. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde sunulan sergide, sanatçı Haluk Perk'in koleksiyonundan objeler kullanıldı. Tema 15 Temmuz olarak belirlendi.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da katıldı. Demircan, 'İstiklal Marşı'ndaki "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım." ifadesinin 15 Temmuz'da tekrar ve daha iyi anlaşıldığı' ifadelerini kullandı.

Demircan, 'Bundan sonra vazifemiz bu işin kültürünü devam ettirmek. Çünkü bunu hem araştırmaya devam etmek hem de sıcak tutmak lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan lider olarak 'Sahaya çıkın burada ihanet var.' dedi, millet sokağa indi ve tankına sahip çıktı. Bu duyguyu kaybetmemek lazım.' diye konuştu.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ise, 'Hilal zaten asırlardır bu milletin temel sembolüdür, yıldız da onu tamamlayan ana unsurdur. Osmanlı tarihi boyunca da hilal ve yıldızın bayrak şeklinde kullanıldığını görüyoruz.' açıklamasında bulundu.

Yılmaz, 'Hangi fotoğraf karesine bakarsanız bakın Türk bayrağını, kırmızı zemin üzerinde özgürlüğün ifadesi olan hilali ve yıldızı görüyorsunuz.' ifadelerini de kullandı.

Bayrağın önemini vurgulayan koleksiyoner Haluk Perk, 'İnsiyaki olarak 15 Temmuz'da silahla değil ay yıldızla darbeye karşı çıkıldı. Bu bizi çok gururlandırdı ve duygulandırdı.' açıklamasında bulundu.

Doğa Rutkay'dan Vodafone'nin 'Şiddete Karşı Ben Varım' kampanyasına destek!

İLİŞKİLİ HABER

Doğa Rutkay'dan Vodafone'nin 'Şiddete Karşı Ben Varım' kampanyasına destek!
'Nuh tepesi' ikinci kez vizyona girdi!

İLİŞKİLİ HABER

'Nuh tepesi' ikinci kez vizyona girdi!

BİR YORUM YAPIN 0