PlayStation 5'in fiyatı belli oldu,satışa çıktığı gece tükendi! PlayStation 5 yurt dışı fiyatı

PlayStation state of play etkinliği yapılan Sony, etkinlikte PlayStation 4 ve PS VR için gelecek olan üçüncü parti oyunların tanıtımı yapıldı. Sony'nin uzun süredir beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5 ön siparişe açıldı; satışa çıkar çıkmaz tükendiği dikkat çekti. İşte merakla beklenen PS5'in özellikleri ve fiyatları...

Sony beklendiği gibi yeni oyun konsolu PS5'i satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Cihazın fiyatları dün gece belli oldu. DualSense isimli oyun kontrolörü daha önce de paylaşılmıştı. Sony PlayStation 5'in çıkış tarihini de duyurdu. Yapılan açıklamaya göre konsol 12 Kasım'da ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. PS5, Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın diğer taraflarında ise 19 Kasım'da geleceği edinilen bilgiler arasında.

Sony'nin PS5'in çıkış tarihi duyurmasıyla birlikte Amazon'un ABD portalinde satışa sunulan PS5'in dijital sürümünün bir gecede tükendiği öğrenildi.

Sony, geçen haftalarda 2020 yılının ortalarına doğru merakla beklenen yeni nesil konsol olan PlayStation 5'i (PS5) Youtube ve Twitch üzerinden açtığı canlı yayında tanıtımını yaptı. Sony'in Youtube üzerinden açtığı canlı yayından anlık olarak izleyen kişi sayısı 2 milyonu geçti. Yapılan birçok spekülasyona göre fiyatlarının belirlendiği PS5 yurt dışından hangi fiyata sunulacak.2020 yılının sonlarına doğru satışa sunulması bekleniyor. Yaklaşık 2 milyon kişinin izlediği PlayStation 5 oyun konsolu görünümü nasıl. İşte yanıtlar:

Paylaşılan görüntülerde iki farklı PS5 konsolunun yer alıyor. Digital Edition olan sürümün en büyük farkı ise disk sürücü olmaması bundan dolayı oyunları sadece internet üzerinden indirmeniz gerekiyor.

Daha önce tanıtım yapılan DualSense adlı oyun şimdi paylaşılan konsolun gövdesi ile birlikte muhteşem fütüristik bir tasarım olarak görülüyor. Konsolun dikey pozisyonda tasarlandığı ve ürünün kasası ağırlıklı olarak beyaz renk olarak tasarlandığı görülüyor.

PLAYSTATION 5'İN FİYATI NEDİR?

Sony şirketine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Playstation 5'in fiyatı belirlenmiş olsa da bir süre daha gizli tutulacağı bekleniyor.

Alınan duyumlara göre, diskli PS5 sürümünü alacaklar 499 dolar, disk sürücüsü bulunmayan PS5 sürümünü edinmek isteyenler de 399 dolar ödeme yapacak. Yine aynı kaynağa göre PS5'in oyun kolu DualSense'in fiyatı da 49 euro olarak belirlenmiştir. 

PLAYSTATION 5'TE ÇIKACAK OYUNLAR

PS5 oyun listesinde Gran Turismo 7, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West gibi oyunlar, Sony'nin sahibi olduğu stüdyolardan gelen hit yapımlar. Bunun dışında üçüncü parti oyun yapımcılarından da Deathloop, NBA 2K21, Resident Evil: Village, Hitman III gibi oyunlar bulunuyor.

Aynı zamanda bu listede PlayStation 5 etkinliğinde gösterilmemiş, ancak PS5'e geleceği onaylanan yapım aşamasındaki diğer oyunlar da yer alıyor.

Ünlülerden Halil Sezai’ye tepki yağdı! Usta sanatçı'dan Halil Sezai'ye sert gönderme

İLİŞKİLİ HABER

Ünlülerden Halil Sezai’ye tepki yağdı! Usta sanatçı'dan Halil Sezai'ye sert gönderme
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0