Meteor yağmuru ne zaman saat kaçta? Perseid yağmuru Türkiye'den görülebilecek mi

Halk dilinde 'yıldız kayması' olarak bilinen Göktaşı yağmuru en yoğun bugün ve yarın gece gözlemlenecek. Çok ışık olmadığı yerlerde az gözlemlenebilen göktaşı yağmurunu gece boyunca yaklaşık 50 - 70 meteor kayması görme şansının bulunuyor. Türkiye’den de izlenecek olan meteor yağmuru ne zaman kaçta? İşte detaylar:

Her yıl ağustos ayının ilk haftalarında olan ve gözlem şartları nedeniyle en belirgin ve en meşhur meteor hareketlerinden biri olan Perseid  (Kahraman) meteor yağmurunun en aktif üç günlük dönemi dün gece itibariyle başladı. Gökbilimciler, Perseid  göktaşı yağmurlarının oluşma nedenini  güneş sisteminde dolaşan küçük parçaların yeryüzü atmosferine geçip yanması olarak ifade edilmektedir. Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden Perseid gök taşı yağmuru adını almıştır. Uzmanlar tarafından bu yıl daha net gözlemlenmesi beklenen gök taşı yağmuru hava karardıktan sonra her yerden izleyebilirsiniz. Perseid yağmuru bu gece akşam saat 23:00'den sonra Türkiye'den gözlemlenebilecek. Yaklaşık 100 civarı düşmesi beklenen meteorlardan birini görme şansı elde edebilirsiniz. Göktaşı yağmurunun kaynak noktası gece yarısı ortaya çıktığı için 12 Ağustos Çarşamba günü saat 23:00 ile 01:00 arası Perseid Meteor Yağmuru'nun en yoğun olarak izleyebilirsiniz. 

Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, Perseid meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

Perseid meteor yağmuru, Erciyes'in 2 bin 650 metre yüksekliğinde ışık kirliliğinden uzakta hem teleskopla hem de çıplak gözle gökyüzünden gözlemlenebilecek.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0