Arem ne demek ve arem isminin anlamı nedir? Arem ismi Kuran'da geçiyor mu

TV8 kanalında yer alan ve reyting rekorları kıran Masterchef yarışması büyük bir heyecanla devam ediyor. Yarışmada yer alan Arem Yüce adeta ismi ile dikkat çeken yarışmacılar arasında. bir üst tura yükselmek için yoğun çaba Arem isminin anlamı nedir ve Arem ismi Kuran'da geçiyor mu diye merak edenler için bir araştırma yaptık.

Masterchef 2020'de adının yazılı olduğu önlüğü giymek ve 16 kişilik masterchef kadrosuna girmek için yarışan isimlerden biri de Arem oldu. Jüri tarafından şarkıcı Ferman Toprak'a benzetilen Arem ismi ile de dikkat çekti. Aslen Diyarbakırlı olan Arem'e isminin anlamı soruldu. Bu sırada programı izleyenler internet üzerinden Arem isminin anlamını araştırmaya başladı. Kökeni Arapçaya dayanan sözcük olan Arem aslında bir sıfat olarak kullanılıyor. Türkiye’de isim olarak da tercih edilen Arem kelimesinin anlamı ‘benekli cisim’ ve ‘alaca’ demektir. Arapça kökenli olmasına karşın Osmanlıca bir kelime olan Arem asıl olarak “A’rem” şeklinde okunur. 

Arem isminin kullanıldığı bölgelerde “Aram” ismi de genellikle kullanılır. Aram da Osmanlıca kökenli ancak yine Arapça’dan geçme bir kelimedir. Kelimenin anlamı ise “Çölde bilinçli şekilde birileri tarafından konulan hedef, nişan” olarak kullanılır.

Aram aynı şekilde "Durma eğlenme, dinlenme, yerleşme istirahat, karar kılma" gibi anlamlarda da kullanılır. 

Gastronomi nedir? Gastronomi ve mutfak sanatları mezunu ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Gastronomi nedir? Gastronomi ve mutfak sanatları mezunu ne işe yarar?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0