Sonbaharda gezilecek en güzel yerler! Sonbahar'da gezilecek en güzel 8 rota

Ülkemizde renk cümbüşünün yaşandığı sonbahar mevsiminde gezilecek çok güzel rotalar bulunuyor. İstanbul'un gürültüsünden biraz uzaklaşıp sakin ve huzurlu tatil geçirmek, sonbaharın güzelliğini yaşayabileceğiniz birbirinden güzel yerlerde ister günübirlik ister konaklamalı şekilde kalabilirsiniz. Sonbahar ayında serin ve huzurlu tatil geçirmek isteyenler için sonbaharda gidilecek rotaları sizler için derledik...

Yaz mevsiminin son günlerini yaşarken sonbahar mevsiminin en güzel yaşandığı yer olan İstanbul'da şahane manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Sonbahar mevsimi güzelliği; sarıdan kırmızıya dönen renklerin manzarasında doğa yürüyüşleri yapabilir, serin ve temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz keyifli alternatif rotalar bulunuyor. İster hafta sonu kaçamak ister günübirlik yapacağınız bu gezi size biraz olsun İstanbul'un o kalabalığından alıp bambaşka bir dünyaya götürecek. Yılın en keyifli olan sonbaharının doyasıya tadını çıkarmak ve muhteşem güzelliklerini keşfetmek isterseniz keşfedeceğiniz en güzel sonbahar rotaları haberimizde:

SONBAHARDA GEZİLECEK YERLER

BOLU / ABANT GÖLÜ

Sonbaharın en güzel manzarasına sahip olan Abant gölü birbirinden renkli güzel ağaçların yer aldığı aynı zamanda dört mevsim boyunca sunduğu güzelliklerle gelen herkesi büyülüyor. Muhteşem göl manzarası ve dağ havası almak isteyenler için alternatif rotalar arasında. Sabah lezzetli bir kahvaltı sonrası Abant Gölü’nün çevresinde yürüyüş yapabilir, bisikletle turlayabilir ya da fayton gezisi yapabilirsiniz.

UZUNGÖL

Karadeniz’in en çok turist çeken yerlerinden biri olan Uzungöl'ü sonbahar aylarında müthiş doğal güzelliklerini keşfetmeniz gereken güzel yerler den biridir Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'de yaylaları keşfedebilir, göl kenarında doğa yürüyüşü yapabilir ve safari ile Uzungöl’ün bütün güzelliklerini keşfetme imkanı bulabilirsiniz.

KAPADOKYA

Yüzyıllar boyunca aşınan kayaların oluşturduğu büyüleyici şekiller, gün batımı manzarasını izleyebileceğiniz muhteşem manzaralar bulunmakta. Aynı zamanda güneşin doğuşunu bu muhteşem coğrafyayı gökyüzünde büyüleyici görüntüsüyle süzülen balonlarla keşfedebilir anın tadını çıkarabilirsiniz. Konaklamak için mağara otellerini tercih edebilirsiniz.

ADATEPE

Adatepe, Kazdağları’nda gizli kalmış köylerden biri ve dünya üzerinde en fazla oksijen oranına sahip 2. bölge olan Kazdağları’nın en güzel köylerinden biridir. Sonbaharda tercih edebileceğiniz en temiz havaya sahip olan Adatepe'de unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

YEDİGÖLLER

Tam bir doğa cenneti olan Yedigöller özellikle sonbaharda görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Yedigöller'de dilerseniz kamp yapabilir, sonbaharın gelmesiyle oluşan renk cümbüşünü muhteşem manzarasında günün tadını çıkarabilirsiniz. Yedigöller yürüyüş parkurları, kamp alanları, manzarası ve şelaleleriyle fotoğraf tutkunları için de eşsiz güzelliklere sahip bir doğa harikası. Yedigöller milli parkına gitmek için en ideal zaman Eylül, Ekim, Kasım aylarıdır. Konaklamak isteyenler için birçok alternatif sunan milli parkta, Bungalov tipi dağ evleri, göl evleri, pansiyonlar ve otellerde konaklayabilirsiniz.

GÖKOVA

Gezginler tarafından yeni keşfedilen Gökova, özellikle sonbahar aylarında gezilmesi gereken yerlerden. Doğası ve tabiatı bozulmamış olan Gökova'yı sessiz ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler tercih edebilir. Özellikle, Akyaka'da, Azmak Deresi‘nde tekne turlarına da katılıp muhteşem güzellikte tertemiz suları keşfedebilirsiniz.

 

LONGOZ ORMANLARI

Longoz Ormanları, Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki İğneada’da yer alıyor. Longoz ormanların doğasında ağaçların renk cümbüşünün tadını çıkarabilir,  zengin, masmavi denizinde yüzüp suların keyfine varabilirsiniz. Ya da sonbaharda dilerseniz kamp kurup doğanın güzelliklerinin tadına varabilirsiniz.

 

MAŞUKİYE / KOCAELİ,KARTEPE

İstanbul'a 1,5 saat uzaklıkta bulunan Maşukiye'ye özel arabanızla çok kolay gidebilirsiniz. Yemyeşil bir doğanın kucağında kurulmuş olan Maşukiye'ye günübirlik sevdiklerinizle birlikte gelebilirsiniz. Birçok tesis bulunan Maşukiye'de yöresel kahvaltı yapabilir ya da evden getireceğiniz malzemelerle Kartepenin eteklerinde bulanan Maşukiye'de piknik yapabilirsiniz. Özellikle sonbaharda gitmeyi tercih edip doğanın renklerini görebilirsiniz.

Adile Naşit ile 2. Abdülhamid arasındaki bağ şaşırtıyor! Komik-i Şehir Naşit Bey kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Adile Naşit ile 2. Abdülhamid arasındaki bağ şaşırtıyor! Komik-i Şehir Naşit Bey kimdir?
Günlük bayan sonbahar kombinleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Günlük bayan sonbahar kombinleri 2020
En iyi mutfak robotları 2020

İLİŞKİLİ HABER

En iyi mutfak robotları 2020
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0