Sonbaharda İstanbul'da fotoğraf çekilecek en güzel yerler

Günümüzde sosyal medya, özellikle de Instagram'ı herkes kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan Instagram birçok kişi gittiği ve gezdiği yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Doğada adeta görsel bir şölen sunan Sonbahar mevsiminde İstanbul'un en güzel yerlerini keşfetmek istiyorsanız bu şehrin en iyi Instagram'lık yerlerini sizler için derledik.

Hemen hemen herkesin sosyal medya kullandığı şu son dönemlerde yaygın olarak kullanılan uygulamaların başında Instagram yer alıyor. Instagram uygulamasında gezilen ve beğenilen manzaraların fotoğrafları paylaşılıyor. İstanbul'un her bir köşesi biz fotoğraf severler için oldukça iyi bir manzara sunuyor. Tarihi yarımada’da fotoğraf çekilmek için yerli ve yabancı birçok turist akın ediyor. Özelikler sonbahar mevsiminde rengarenk dökülen yaprakların manzarasında fotoğraf çekilmek, yüzlerce yaşam tarzının bir araya gelmesiyle oluşmuş sokak kültüründen ve her türden insanın bir arada yaşadığı bu şehirde unutulmaz fotoğraflara sahip olabilirsiniz. İşte sonbahar mevsiminde İstanbul'da fotoğraf çekebileceğiniz en güzel yerler:

İSTANBUL'DA SONBAHAR MEVSİMİNDE GÜZEL MANZARALI YERLER

KUZGUNCUK

Sonbahar

Sonbahar

Üsküdar'da boğazın hemen kıyısında, koca çınarların ve mis kokulu rengarenk çiçeklerin arasında huzur bulacağınız Kuzguncuk, rengarenk evleri ve arnavut kaldırımlı sokaklarıyla tam bir Instagram için fotoğraf cenneti olabilir.

ATATÜRK ARBEROTUMU

Sonbahar

Sonbahar

Üç ayrı yapay göleti 1.500’den fazla bitki türü ile Atatürk Arboretumu sonbaharın renklerini en güzel göreceğimiz yerlerin başında geliyor. Göletlerin üzerinde yüzen kuğu ve ördeklerin manzarasında ve rengarenk ağaçların sunduğu görsel şölende unutulmaz fotoğraflar çektirebilirsiniz. Şehrin içinde bulunan arada bir  karşınıza çıkacak sincaplarla tam bir doğal yaşam alanı olarak karşımıza çıkıyor.

YILDIZ PARKI

Yıldız parkı

Yıldız parkı

Sonbahar mevsimi İstanbul'da gezmek ve keyifli vakit geçirmek için en doğru zamandır. Özellikle sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler arasında dikkat çeken; Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan Yıldız Parkı İstanbul’un en büyük korusudur. Yıldız Parkı çeşit çeşit ağacıyla rengarenk tam Instagram'lık görüntüler sunuyor.

BALAT

Balat

Balat

Balat, İstanbul’un tarihi semtleri arasında dikkat çeken ve son dönemde Çukur dizisiyle de daha çok ziyaret edilen yerlerden biri. İstanbul’da nostaljinin son kalesi Balat özellikle tarihi evleri ve restore edilen binaları ile adeta zamanda yolculuk yapıyormuş hissine kapılabilirsiniz. İspanyol mimarisinin ağırlıklı olarak görülebildiği Balat, sokakları ve butik kahvecileri ile sonbahar mevsiminde hafta sonu keyifli vakit geçirmek için oldukça ideal gezi rotalarından biri.

BELGRAD ORMANI

Belgrad ormanında sonbahar yürüyüşü

Belgrad ormanında sonbahar yürüyüşü

Belgrad ormanının en güzel vakti yaprakların sarıdan kırmızıya döndüğü sonbahar mevsimidir. Şehrin içinde doğayla iç içe olabileceğiniz Belgrad ormanında yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir ya da dilerseniz rengarenk ormanlarında güzel Instagram'lık görseller yakalayıp çekebilirsiniz.

FENERBAHÇE PARKI

Fenerbahçe parkı

Fenerbahçe parkı

Sonbaharda İstanbul’da gidilecek yerler arasında dikkat çeken Fenerbahçe Parkı hem Anadolu yakası hem de Avrupa yakasındaki sakinler için eşsiz güzelliklere sahip yerlerden biri. Tam bir kaçış rotası olan Fenerbahçe parkı, üç tarafı denizle çevrili ormanlık bir alan içinde bulunuyor. Hafta sonu kaçamak yapmak ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler burayı tercih edebilir.

POLONEZKÖY

Polnezköy muhteşem manzarası

Polnezköy muhteşem manzarası

Hem ormanın içinde hem de boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak, temiz havanın tadını çıkarmak ve flamingolar muhteşem görüntüleri çekmek isteyenler için ideal bir kaçış rotası Polonezköy. İstanbul’da sonbaharda gezilecek yerler arasında yer alan Polonezköy’de yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve hamaklara uzanıp orman havasının tadını çıkarmanız mümkün.

Sonbahar için en iyi kamp rotaları! Sonbahar'da çadır atabileceğiniz en güzel kamp alanları

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar için en iyi kamp rotaları! Sonbahar'da çadır atabileceğiniz en güzel kamp alanları
SMA hastası Kumral yardımlarınızı bekliyor!

İLİŞKİLİ HABER

SMA hastası Kumral yardımlarınızı bekliyor!
Retro stil nedir? Retro stil dekorasyon nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

Retro stil nedir? Retro stil dekorasyon nasıl uygulanır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0