Retro stil nedir? Retro stil dekorasyon nasıl uygulanır?

Geçtiğimiz yılın trend dekorasyon stillerinden olan retro stil, günümüzde de sıkça tercih edilenler arasında yer alıyor. Bu dekorasyon modelinde eki parçalar ile günümüz parçaları birleştirilerek, farklı bir görünüm oluşturuluyor. Sizler için retro stil dekorasyon hakkında merak edilenleri derledik.

Son dönemlerde eskiyi hatırlatan, nostaljik stiller popüler oluyor. 2019'un trend dekorasyonlarından retro da bu stillerden biri olarak yer alıyor. Retro kullanımı, ilgisini hiç kaybetmeyen bir dekorasyon uygulamasıdır. Bu dekorasyonda eskiyi anımsatan obje ve eşyalarla modern bir stil oluşturulması amaçlanır. Bu biraz zor görünse de uygulaması kolay stillerden biridir. Retro dekorasyonda 1950'li yıllardan 1990'lı yılların sonlarına kadarlık süreçteki birçok mobilya, obje ve desene yer verilebiliyor. Bu dekorasyonda temel amaç; bütünsel bir değişiklik yerine basit birkaç değişiklik yapmaktır.

Peki retro dekorasyon stili nasıl uygulanabilir?

Bu dekorasyonda bütün evi tek bir dönemin ürünleriyle doldurmanıza gerek yoktur. Eski eşyaları kullanıp güncele uygun bir stil oluşturmanız doğru olandır. Eski eşyalar denilince akla direkt kahve tonlu eşyalar gelebilir fakat yeşil de retro için uyumlu bir renktir.  Bu renkler dışındaki diğer tonlarla da bu renklerle de modern bir halıyı dekore edebilirsiniz. Geometrik desenli yastık ve koltuk kumaşlarını, modern formlarda avizeleri dekorasyonda kullanabilirsiniz.

Bu dekorasyonu uygularken sadece kahverengi ve yeşil tonlarını uygulamanız gerekmez. Farklı ve birbirine zıt renkleri de uyumlu bir hale getirerek kullanabilirsiniz. Bunun dışında farklı dekorasyonları da birbirleriyle uyumlu hale getirebilirsiniz. Örneğin İskandinav stili kullanabilirsiniz. Retro stil görünüme modern bir duruş sergilemek için birkaç eşya kullanmanız yeterli olacaktır. Örneğin modern, sezonun konsol modelini eski bir vazo modeliyle süsleyebilirsiniz. Ya da eski bir yemek masasını modern sandalyeler ile dekore edebilirsiniz. Önemli olan doğru parçaları seçip bir eşleştirme yapmanızdır. 

Evde aseton nasıl yapılır? Ev doğal aseton yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Evde aseton nasıl yapılır? Ev doğal aseton yapmanın püf noktaları
Sonbaharda İstanbul'da fotoğraf çekilecek en güzel yerler

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda İstanbul'da fotoğraf çekilecek en güzel yerler

BİR YORUM YAPIN 0