Sonbahar'da İstanbul'un en güzel ormanlarını keşfetmeye ne dersiniz? Sonbaharda güzel ormanlar

İstanbul'un en güzel ormanları korona virüs sebebiyle ve sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte son zamanlarda doğaseverlerin akınına uğruyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen İstanbul sakinlerine doğal güzelliklerinin yanı sıra gezip dinlenebilecekleri birbirinden güzel ormanları içinde barındırıyor. Sonbahar mevsiminde İstanbul’da gidebileceğiniz en güzel ve temiz ormanları sizler için derledik.

İstanbul çok kalabalık olmasından dolayı ve yaşayanların her gün trafiğe maruz kalmasından dolayı çoğu zaman strese sokar. Gidip bir mekanda oturmak, güzel bir yerde vakit geçirip temiz bir hava almak kalabalıklardan biraz uzaklaşmak daha çok popüler hale geldi. Özellikle sonbahar mevsiminde yapılacak en güzel etkinliklerden biri hafta sonu veya hafta içi vakit buldukça ormanlara gidip doğanın güzel enerjisiyle baş başa kalıp güzel zaman geçirebilirsiniz. Her bir köşesi cennet olan İstanbul her mevsimde muhteşem güzellikler sunuyor. İstanbul’da gidilebilecek temiz ve güzel belli başlı ormanlar vardır. Bu ormanlara hafta içi giderseniz daha az kalabalık olur ve daha keyif verici bir zaman geçirmenizi sağlar. Bahar aylarının tertemiz ve yenilenmiş havasını sunan hayat kaynağımız ormanlar içinde de farklı canlı türlerini de barındırmaktadır. İşte İstanbul'da bulunan ormanlar içerisindeki tabiatı en güzel hali ile bizlere sunan o yerler.

SONBAHAR'DA İSTANBUL'UN EN GÜZEL ORMANLARI

BELGRAD ORMANI:

Belgrad ormanı

Belgrad ormanı

İstanbul’da hafta sonu çocuklarla doğada gezilecek yerlerin başında, doğa ile iç içe olabileceğiniz İstanbul’un arka bahçesi konumunda yeşilin, ormanın korunduğu nadir yerlerden biri Belgrad ormanıdır. İstanbul’daki doğal yerler dediğimizde ilk akla gelenlerden biri olan Belgrad ormanı Avrupa yakasında buluyor. Belgrad ormanında piknik yapabilir, çok uzun yürüyüş parkurlarında sevdiklerinizle yürüyüş yapabilir unutulmaz bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

AYDOS ORMANI

Aydos ormanı

Aydos ormanı

İstanbul'da Anadolu Yakası'nda, şehrin tam ortasında adeta cennetten bir parça olan Aydos Ormanı kolay ulaşımı sayesinde hafta sonu gidebileceğiniz noktalardan biri.  Kalabalıktan sıyrılıp gün içinde kafa dinleyebileceğiniz Aydos Ormanı kamp, piknik gibi birçok aktivite bulunuyor.

ALEMDAĞ KORUSU

Alemdağ korusu

Alemdağ korusu

İstanbul'un Anadolu yakası'nın Çekmeköy ilçesinde yer alan Alemdağ Ormanı, hafta sonu kaçamağı için bire bir. Çatalmeşe Mahallesi ve Ömerli Mahallesi arasındaki bölgede ağaçların mükemmel bir görüntü oluşturduğu bu yere her İstanbulluların en çok tercih ettiği yerlerden biridir.

SEVGİLİLER ORMANI

Sevgililer ormanı

Sevgililer ormanı

Belgrad Ormanı'nın devamı niteliğinde olan bu orman özellikle çiftlerin en çok geldiği bir yer. Avrupa Yakası'nda yer alan Sevgililer Ormanı, Eyüp ilçesinin Pirinççi Köyü ile Arnavutköy ilçesinin İstiklal Mahallesi arasındaki yer alıyor. 

SULTANÇİFTLİĞİ TAŞLITEPE ORMANI

Sultançiftliği taşlıtepe ormanı

Sultançiftliği taşlıtepe ormanı

Anadolu Yakası'ndaki Çekmeköy ilçesi sınırlarında yer alan Sultançiftliği Taşlıtepe Ormanı, askeriyenin yönetimi altında bulunuyor. Ailece gidebileceğiniz güzelce vakit geçireceğiniz Sultançiftliği taşlıtepe ormanında  ormanda piknik yapmak serbest.

TAŞDELEN ORMANI

taşdelen ormanı

taşdelen ormanı

Anadolu Yakası'nın Çekmeköy ilçesi sınırlarında yer alan Taşdelen Ormanı, Alemdağ Ormanı ve Taşlıtepe Ormanı arasındaki kesimde kalıyor. Hafta sonunun en huzurlu adreslerinden biri olan Taşdelen Ormanı, ziyaretçilerini ağırlamak için bekliyor.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde küçülen giysileri diğer kardeş giyiyor!

İLİŞKİLİ HABER

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde küçülen giysileri diğer kardeş giyiyor!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0