Empati ve Merhamet arasındaki fark nedir?

Şefkat, ilgili kişi için hissettiğiniz bir duygu türü Empati ise daha yüksek düzeyde duygusal davranış olarak adlandırılır. Empati ve merhametin aynı anlamı verdiğine inanılan ancak aralarında bazı farklılıkların gözlemlenebileceği iki kelime olduğu kesindir. Empati ve merhamet arasında bazı farklılıklar bulunur. Peki empati ve merhamet arasındaki fark nedir? İşte yanıtlar:

Empati ve merhametin aynı anlamı verdiğine inanılan ancak aralarında bazı farklılıkların gözlemlenebileceği iki kelime ama bunları aralarında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Empati Merhamet, duygularını bilmeye ve hatta acılarının yoğunluğunu anlamaya çalışmadan, diğerine karşı sempatik bir duygu olarak adlandırılır. Empati ise bir başkasının problemini o kişi için güçlü bir hisle birlikte düşünmeye, problemini anlamaya ve duyguyu paylaşmaya çalışması olarak ifade edilir. Empati ve merhameti birbirinden ayıran en önemli fark, bir başkasına nasıl yaklaştığımız konusudur. Merhamette, kişiye bakış açımız doğrultusunda bakarız, ancak empatiyle diğer kişinin bakış açısına göre bakmaya çalışırız. Empati ve Merhamet arasındaki farklar nelerdir? Detaylar haberimizde: 

Empati ve Merhamet arasındaki fark nedir

Empati ve Merhamet arasındaki fark nedir

EMPATİ VE MERHAMET ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Empati nedir?: Empati, bir başkasının problemini o kişi için güçlü bir duygu ile birlikte hayal etmeye, problemini anlamaya ve duyguyu paylaşmaya çalışma olarak tanımlanmaktadır.

Empati nedir

Empati nedir

Merhamet nedir?: Merhamet, duygularını bilmeye ve hatta acılarının yoğunluğunu anlamaya çalışmadan, diğerine karşı sempatik bir duygu anlamına gelir.

Merhamet nedir

Merhamet nedir

EMPATİ VE MERHAMETİN ÖZELLİKLERİ

Bakış açısı:

Empati: Hastaya bakış açısından yaklaşıyoruz. (Kendinizi başkasının yerine koyma durumu)

Şefkat: Direk olarak kendi bakış açınızla yaklaşmak.

Anlamak:

Empati: Bireyin empati kurmak için derinlemesine bir anlayışa sahip olması gerekir.

Şefkat: Bireyin şefkatli olması için sadece temel bir anlayışa sahip olması gerekir.

Paylaşımı:

Empati: Empati direk olarak hisleri paylaşmaya yönelik bireysel bir girişimdir.

Şefkat: Şefkat ise kişi duyguyu paylaşmaya çalışmaz.

Empati nedir

Empati nedir

Emzirme döneminde balık yenir mi? Emziren annelerin yiyebileceği balıklar

İLİŞKİLİ HABER

Emzirme döneminde balık yenir mi? Emziren annelerin yiyebileceği balıklar
İndigo ne demek? İndigo kristal çocuk ne anlama gelir, indigo çocukların özellikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

İndigo ne demek? İndigo kristal çocuk ne anlama gelir, indigo çocukların özellikleri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0