İndigo ne demek? İndigo kristal çocuk ne anlama gelir, indigo çocukların özellikleri nelerdir?

İndigo ve indigo çocuk kelimelerini son dönemlerde fazlasıyla duymaya başladık. İndigo kelimesinin anlamı her ne kadar "çivit mavisi" olsa da, İndigo çocuk denilince ortaya bambaşka bir anlam çıkıyor. Derin anlamları olan indigo çocuk, sinir sistemleri, beş duyuları ile algılama ve yorumlama farklılıkları gösteren çocuklar olarak adlandırılıyor. İşte indigo çocuk hakkında merak edilenler...

İndigo kelimesinin gerçek anlamı "çivit mavisi" olarak geçmektedir. İndigo çocuk, bir diğer adıyla kristal çocuk bir New Age teorisine göre özel, sıra dışı ve bazen doğaüstü özelliklere veya yeteneklere sahip olduğuna inanılan çocuk olarak tanımlanmaktadır. Bu teoriye dayanan düşünce Nancy Ann Tappe tarafından 1970'lerde ortaya çıkarılmış ve Jan Tober ile Lee Carroll tarafından daha da bilgiler eklenerek geliştirilmesi sağlanmıştır. İndigo çocuklarının kendine özgü farklı davranışları olduğu için bu anlamda anne babaların onlarla uyum sağlamak ve doğru davranmak için çok dikkat etmeleri gerekiyor.  Bu anlamda ilk olarak anne babaların indigo olan çocuklarına hayata bakışlarını ve davranış biçimlerini değiştirmeleri gerekmektedir. İndigo çocukların özellikleri ebeveynler tarafından çok merak edilmeye başlandı. İşte indigo çocuk hakkında merak edilenler:

İNDİGO ÇOCUK VEYA KRİSTAL ÇOCUK NEDİR?

İndigo çocuk ya da kristal çocuk kendi yaşıtlarına ve yaşına göre özel yetenekleri olan çocuklar olarak tanımlanmaktadır.

Anne ve babaların çocuklarının İndigo çocuk ya da kristal çocuk olup olmadığının teşhisini koymak için tıbbi olarak mutlaka çeşitli testler yapılıp tanı konulması gerekiyor. Bu yapılan testler sonucunda indigo çocuklarda alışılmışın dışında farklı, üstün denebilecek özelliklerin bulunduğu görülür.

İndigo çocuk ne demek

İndigo çocuk ne demek

İNDİGO ÇOCUKLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ

⇒ Genellikle okula ve yaşıtlarına uyum sağlamakta güçlük çekerler.

⇒ Disiplin konusunda  oldukça sıkıntı yaşarlar.

⇒ Mutlaka bir otoriteye ihtiyaç duyarlar.

⇒ Bir yetişkin gibi davranışlar sergilerler.

⇒ Gelecekle ilgili sezgileri oldukça yüksektir.

⇒ Çok fazla enerjiktirler, ve hiç yorulmazlar.

⇒ Büyümüş de küçülmüş sözü onlar tam olarak tanımlamaktadır.

⇒ Çok fazla alternatif sunulmasından hoşlanmazlar

⇒ Hiperaktif çocuklarla karıştırabilecek oldukları için uzmandan yardım alınması gerekir.

⇒ Çocuğunuzun İndigo olup olmadığını bazı testler yaptırarak öğrenebilirsiniz.

⇒ Özel bir çocuk oldukları için eğer doğru ve özel eğitim verilmesi sonucunda çocuğunuz un yeteneklerini olumlu yönde kullanmayı başarabilir.

Tost makinesi alırken nelere dikkat edilmelidir? En iyi tost makinesi tavsiye

İLİŞKİLİ HABER

Tost makinesi alırken nelere dikkat edilmelidir? En iyi tost makinesi tavsiye
Empati ve Merhamet arasındaki fark nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Empati ve Merhamet arasındaki fark nedir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0