Evde söz veya nişan organizasyonu yapacaklara bazı tavsiyeler

Evliliğin bir önceki evreleri olan söz ya da nişan sürecine adım attığınızda yapmanız gereken hazırlıkların ne olduğu konusunda kafanız karışabilir. Söz ve nişan organizasyonunu evde yapmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte söz ve nişan organizasyonu hakkında merak edilenler:

Sevdiğiniz insanla birlikte güzel bir geleceğe adım atmak istediğiniz bu günde yapmanız gereken bir takım hazırlıklar bulunuyor. Bu en mutlu gününüzde güzel bir organizasyon yapmak, hayal ettiğiniz şeyleri unutmadan hayata geçirmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Öncelikli olarak bu tip organizasyonlarda her şeyi planlı programlı bir şekilde ilerlemek hata yapma riskinizi ortadan kaldırmış olur. Evde nişan töreninde yapılacak ikramlardan tutun da davetli sayısına, nişan elbisesine, takılacak hediyelere kadar tüm her şeyi sırasıyla düzgün bir şekilde hazırlığını yapmak gerekiyor. Genelde aile arasında yapılan söz, nişanların hem samimi ve sıcak bir ortam hem de eğlenceli geçtiği için çiftler tarafından çok tercih ediliyor. Peki evde söz veya nişan organizasyonunda dikkat edilmesi gerekenler neler? Detaylar haberimizde:

Evde söz veya nişan yapacaklara tavsiyeler

Evde söz veya nişan yapacaklara tavsiyeler

EVDE SÖZ VEYA NİŞAN ORGİZASYONU YAPACAKLARA BAZI TAVSİYELER

1-Evde nişan organizasyonu kaç kişi olmalı?

Evde nişan organizasyonu, aile arasında, tercih edildiği için ve ortam küçük olduğu için nişan töreninde öncelikle evin kaç kişi davet edileceğini planlamanız gerekiyor. Genelde evde yapılan söz veya nişan törenlerine 20 kişi maksimum 30 kişi davet edilmektedir.

2- Evde nişana kimler çağrılır?

Nişan davetine öncelik vereceğiniz kişiler tabi ki en yakınlarınız. Anne babalardan sonra kardeşler, kardeşlerden sonra aile büyükleri. Eğer biraz daha geniş bir davetli listesi düşünüyorsanız bu listenizin içine anne babalarınızın kardeşleri onların eşleri ve çocuklarını da ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda çiftin en yakın arkadaşlarını da unutmamak gerekiyor.

3-Davetlilerin için yeterli oturma alanın var mı?

Evde söz ya da nişan yapmak için salonunuzda bulunan mobilya ve sandalyelere davetli sayısına göre oturulacak sandalyeler ayarlamanız gerekiyor. davetli sayısından en az birkaç sandalye fazla eklerseniz nişan esnasında yer ayarlama gibi bir sorun yaşamazsınız. Organizasyon tutma gibi bir düşünceniz varsa da organizasyon firmaları da tümü aynı, şık, süslü sandalyeleri sizler için sağlayacaktır.

4-Evde nişan ne kadar sürer?

Genellikle evde yapılan nişan organizasyonlarında söz ve nişan bir arada yapılıyor. Misafirlerin karşılanması, yemek ikramı, söz ile birlikte olacaksa kız isteme konuşması, yüzük takma ve pasta merasimi, kahve ikramı gibi durumlarda eklendiğinde ortlama 2,5 3 saat sürmektedir.

5- Nişan konseptini belirledin mi?

Evde nişan yapmayı düşünen çiftler ilk olarak istedikleri hayal ettikleri konsepte kara vermeleri gerekiyor. Yapılacak nişanda konsept belirlendiği takdirde hazırlıklar çok kolay bir şekilde ilerleyebilir. Evde yapılabilecek nişan süslemeleri konusunda kolaylık sağlayabileceği gibi giyilecek elbiseden pastaya, nişan tepsinden nişan masasına kadar, tüm hazırlıkları bu konsept doğrultusunda kolaylık sağlayacaktır.

6- Evde nişan kıyafeti nasıl olmalı?

Evde yapacağınız bir nişan için seçilen elbiseniz daha rahat ve sade tercih edebilirsiniz. Evde nişan veya söz için çok fazla dekoltesi olmayan, rahat hareket edebileceğin elbiseleri evde nişan kıyafeti olarak daha uygun olabilir.

7- Nişan ayakkabını nasıl seçmelisin?

Nişan günü sürekli ayakta olacağını ve dar bir alanda sürekli olarak hareket edeceğiniz için elbisenizin altına kalın topuklu bir ayakkabı tercihinde bulunabilirsiniz. Böyle bir ayakkabı seçtiğiniz zaman hem rahat yürüyebilir hem de hareket edebilirsiniz.

8- Nişan saçı, nişan türbanı ve makyajı nasıl olmalı?

Evde yapacağınız nişan için saç modellerine karar verirken elbisenize ve ev ortamına uygun bir saç modeli seçebilirsiniz. Abartılı topuzlar yerine şık ve sade topuzlar ya da nişan türban modeli tercih edebilirsiniz. Sade ense topuzu, atkuyruğu ya da dalgalı açık saç modellerinden sana uygun olanını tercih edebilirsiniz. Nişan süslemelerinde kullandıklarına benzer tonlarda, konseptine ve elbisene uygun bir saç aksesuarı da kullanabilirsiniz.

9- Evde nişanda ne ikram edilir?

Evde yapılacak organizasyonda verilen ikramlıklar genelde nişan kurabiyeleri, cupcakeler, makaronlar, yaprak sarması, küçük pizzalar ve börekler ile içecekler, şeklinde menü olarak verilmektedir. Ayrıca nişan pastası özenle seçilip nişan masasında yerini alıyor.

10- Nişan süslemeleri nasıl olmalı?

Evde yapmayı planladığınız nişan veya söz organizasyonu için sade tasarımlar seçebilirsiniz. Örnek olarak nişan masası süslemesinde 1-2 renk kombini ve sade güzel aksesuarlar kullanabilirsiniz. Nişan törenin için konsept bir renk seçip, süslemeleri bu belirlediğin renge göre yapabilirsiniz. Mesela nişan elbisen ile nişan masası süslerinde kullandığın renkler aynı yapabilirsiniz. Nişan süslemelerinde sandalyelerden kadehlere, nişan masası arka dekorundan nişan kapı süslerine kadar evde yapılacak nişan için süslemelerini nişan konseptine uygun bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Evde yapacağın nişan töreni için nişan masanı süsleyecek olan nişan tepsisini de temana uygun olmalı. Eğer deniz konseptli bir yüzük tepsisi düşünüyorsan, denizyıldızları, deniz kabukları, gemi ya da balık figürlü süsleri tercih edebilirsiniz.

Ev yapımı zeytinin yumuşamaması için ne yapılır? Zeytin uzun süre nasıl saklanır

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı zeytinin yumuşamaması için ne yapılır? Zeytin uzun süre nasıl saklanır
Membran kapak modelleri özellikleri! Membran kapak fiyatları 2020

İLİŞKİLİ HABER

Membran kapak modelleri özellikleri! Membran kapak fiyatları 2020
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0