Membran kapak modelleri özellikleri! Membran kapak fiyatları 2020

Evlerin şık ve rahat olmasında dekorasyonların etkisi önemlidir. Mutfaklar için de bu, membran kapaklarla sağlanabiliyor. Balon kapak olarak da bilinen membran dolap kapakları, desen ve renk seçenekleriyle de çok kullanışlı bir çeşitlilik sağlıyor. Peki membran kapak nedir? Membran kapaklar için avantaj ve dezavnatjlar nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler.

Membran kapak, son dönemde mutfak dolapları için en çok tercih edilen yapılardandır. Mdf üzerine Pvc folyonun preslenmesi ile hazırlanan membran, gündelik hayatta balon kapak adını taşır. Bu kapaklarda kullanılan folyoların en dikkat çekici özelliği, anti bakteriyel ve kanserojen hiçbir maddeyi barındırmıyor olmasıdır. Bu sebeple Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylanmıştır. Preslenme aşamasında tek parça kullanılan bu kapakların kenar kısımları daima düzgündür. Bu sayede de kullanıldığı alanda şık bir görüntü oluşturur. Birçok kişi mutfak dolap kapağı seçiminde lake ve membran arasında ikilem yaşamaktadırlar. Membran kapakların bu açıdan en büyük avantajı; uzun ömürlü ve dayanıklı olmasıdır. Dekorasyon açısından da oldukça avantajlıdır. Çünkü fazlaca renk ve desen seçeneğine sahiptir. Ancak bunda kullanılan Mdf ve Pvc malzemelerinin kalitesi önemlidir. Basit ve kalitesiz malzemelerle yapılan membran kapaklar, solar ve dayanıklılığı kaybolur. Kullanılan malzemelerin birinci sınıf/malzeme olmasına dikkat edilmelidir.

MEMBRAN KAPAK AVANTAJLARI

- Membran kapaklar, su ve neme dayanıklıdır. Her mevsimde kullanılabilmektedir.

- Su ve neme karşı dayanıklı olduğu için uzun ömürlüdür.

- Temizlik açısından zorluk çıkarmaz.

- Dolap yüzeyleri pürüzsüzdür.

- Kenarlarında bant bulundurmaz.

MEMBRAN KAPAK DEZAVANTAJLARI

- Yüzeyi güneş ışığında bozulabilir.
- Sert darbelere karşı dayanıklı değildir. 
- Keskin bir malzemeyle çok kolay bir şekilde çizilebilir.

MEMBRAN KAPAK FİYATLARI 2020

Membran kapakların m2 fiyatları 300 TL'den başlıyor. Fiyat değişiklikleri, kullanılan malzemeye göre oluyor. Daha kaliteli bir malzeme ve desen taşıyan membran kapaklar, 500 TL m2 fiyatından satılıyor.

Set üstü ocak seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Set üstü ocak seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Evde söz veya nişan organizasyonu yapacaklara bazı tavsiyeler

İLİŞKİLİ HABER

Evde söz veya nişan organizasyonu yapacaklara bazı tavsiyeler
Kış düğünlerine özel en güzel Fransız dantelli gelinlik modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Kış düğünlerine özel en güzel Fransız dantelli gelinlik modelleri

BİR YORUM YAPIN 0