Set üstü ocak seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mutfaklarda büyük kolaylık ve şık bir görünüm sağlayan set üstü ocakları satın alırken, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bunları bilerek yapılacak olan alışverişler, bütçede tasarruf edilmesini de sağlar. Peki set üstü ocak seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sizler için derledik.

Evlerin en önemli teknolojik aletlerinden biri olan set üstü ocaklar, mutfakların şık ve kullanışlı olmasını sağladığı kadar, yemek hazırlığı sürecinde de zamandan kazandırır. Set üstü ocak alışverişinde bir seçim yapılırken, modelin güzel ve estetik olmasına da dikkat edilir. Ancak set üstü ocak satın alırken dikkat edilmesi gereken, yalnızca bununla sınırlı değildir. Mutfak tezgahından bağımsız bir biçimde yerleştirilebilen set üstü ocakların, kullanım kolaylığına sahip olması gerekir. Eğer uzun süre kullanmayı planlıyorsanız, koyacağınız yer ve yerleşim açısından zorlamaması önemlidir. Bu durumda ocağın düğmelerinin duruş şekline de bakılmalıdır.

Set üstü ocaklar ile ilgili bilinmesi gereken diğer detaylar şöyledir:

SET ÜSTÜ OCAK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ölçülerine bakılması gerekir. Çünkü beğenip aldığınız ocak, yerleşeceği yere ebat olarak uymayabilir. Bu durumu yaşamamak için önceden, yerleşecek yerin ölçülerini öğrenmeniz gerekir.

Ocak gözlerinin, üzerine konulacak olan tencerelerin ebatlarına uygun olması gerekir. İki farklı yemek aynı anda ocak üzerindeyken, kokularını birbirlerine karıştırabilir. Bunu önlemek için, tencere ebatlarına uygun bir mesafenin ocak gözleri arasında oluşturulması gerekir.

Her ocağın gücü, performansı tarzına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle ocak satın alırken, çalışma koşullarına dikkat etmeniz gerekir. Elektrikli ve gazlı modeller, farklı kullanım seçeneklerine sahip olur. Güzel ve şık görünümünden önce performans gücünün yüksekliğine dikkat edin.

Satın alınacak ocağın gaz emniyeti açısından güvenli olmasına önem vermeniz gerekir. Temizlik açısından da sizi zorlamayacak modelleri, ilk tercih yapın.

SET ÜSTÜ OCAK FİYATLARI

PROFİLO: 1.032 TL

ARÇELİK: 1.029 TL

KOÇTAŞ - LUXELL: 400 TL

VESTEL: 1.009 TL

BEKO: 1.029 TL

Maira ile Mustafa'nın Maria'sı Jessica May'in dizi kıyafetleri!

İLİŞKİLİ HABER

Maira ile Mustafa'nın Maria'sı Jessica May'in dizi kıyafetleri!
İstanbul'da en güzel waffle nerede yenir? İstanbul'un en iyi waffle yapan mekanları!

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da en güzel waffle nerede yenir? İstanbul'un en iyi waffle yapan mekanları!
Membran kapak modelleri özellikleri! Membran kapak fiyatları 2020

İLİŞKİLİ HABER

Membran kapak modelleri özellikleri! Membran kapak fiyatları 2020

BİR YORUM YAPIN 0