İstanbul'da en güzel waffle nerede yenir? İstanbul'un en iyi waffle yapan mekanları!

Dünyada kahvaltı niyetine tüketilen waffle Belçikanın en meşhur yiyeceklerinden biridir. Özellikle son yıllarda ülkemizde oldukça popüler olan waffle Türk damak tadına uygun hale “İstanbul usulü” olarak zaman içerisinde değişime uğramıştır. İstanbul'da tatlı kaçamağı yapmak isteyenlerin içinde meyve ve çikolatanın muhteşem uyumuyla waffle'ı en lezzetli yapan İstanbul'un en güzel mekanlarında yemelerini öneririz.

Waffle, Belçika asıllı bir hamurdan yapılan bir tatlıdır. Üzerinde erimiş çikolata, krem şanti ve taze meyveler ile servis yapılan waffle, Belçika'da "Brüksel usulü" olarak isimlendirilir. Belçika usulü waffle hamuru dikdörtgen, İstanbul usulü ise yuvarlak olanıdır. Her ikisi de kare şeklindeki derin çukur gözenekleri ile meşhurdur. Belçika usulü olan waffle genellikle kahvaltılarda sade, ayrıca tereyağı, çikolata, süt reçeli, meyveler, bal, reçel veya jöleler, çikolatalı krema, fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, çikolata şurubu, karamel, krem şanti, pudra şekeri gibi birçok farklı çeşitteki tostlarla yenebilir. Zamanla Belçika usulü yerine bazı yapılan farklılıklarla İstanbul usulüne dönüşen waffle'ı İstanbul'da çok güzel yapan yerler bulunuyor. Peki mevsimine göre taze meyve ve değişik tatlı soslarla servis edilen waffle'ı İstanbul'da en lezzetli ve güzel yerde yemeye ne dersiniz? İşte İstanbul’un en popüler waffle mekanları:

İSTANBUL'UN EN İYİ HAMBURGERİ YİYEBİLECEĞİNİZ MEKANLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İstanbul

İstanbul

İSTANBUL'UN EN GÜZEL MEKANLARI 

1- KEMAL USTA WAFFLES

Kemal usta waffles, İstanbul'un en iyi tatlıcıları arasında yer alan50'den fazla waffle çeşidi ve çıtır waffle ile yıllardır kendini bozmayan nadir waffle mekanları arasında yer alıyor. Kadıköy moda'da yer alan bu dükkanın içerisine girdiğinizde tavandan asılı çilekleri koparıp yemek isteyeceksiniz bizden söylemesi

2- AB'BAS WAFFLE

Ab

Ab

İlk şubesini Bebek’te açan Ab’bas Waffle, sonrasında İstanbul'un her yerinde şube açmıştır. Ab'bas waffle küçücük bir dükkânda dünyanın en güzel lezzeti waffle yemeğe doyamayacaksınız.Yaz ya da kış fark etmeden tatlı bir şey için aklınıza ilk gelen yerlerden biri olacak.

3- BEBEK WAFFLE & KUMPİR

Bebek waffle

Bebek waffle

Muhteşem lezstiyle Bebek semtinin en meşhur ve en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir. Bebek waffle'da hem waffle hem de kumpir gibi muhteşem iki lezzeti yeme şansına sahip olabilirsiniz.

4- ÇENGELKÖY WAFFLE

Çengelköy waffle

Çengelköy waffle

Anadolu Yakasında yer alan bir ve en güzel waffle yapan mekanlarından biri olan Çengelköy Waffle denemenizi tavsiye ediyoruz. Muhteşem taptaze meyvelerin uyumuna bayılacaksınız. Çengelköy Waffle iç dizaynıyla içinizi ısıtacak  Çengelköy’ün tarihi dokusu ve Belçika tatlısı waffle'nın bu eşsiz armonisi bu mekanı en güzel yerler arsında ilk sıralara alıyor.

5- ORTAKÖY WAFFLE

Ortaköy waffle

Ortaköy waffle

Boğaz havası aldıktan sonra deneyimlemeniz gereken bu efsane tadı Ortaköy Waffle'da  denemeniz gerekiyor. Bol malzemeli çeşit çeşit meyvenin ve çikolata soslarının eşlik ettiği bu tadı unutamayacaksınız!

7- WAFFLE PORT

Waffle Port

Waffle Port

Listenin en iddialı waffle'cılarındandır biri olan waffle port dükkanda harikalar yaratıyor. Damla çikolata, tutti frutti, portakal, bonibon, Nutella, ceviz, Hindistan cevizi, frambuaz ve daha sayamadığımız birçok seçenekle waffle'ınızı oluşturabilirsiniz. Waffle'lar isteğinize göre sandviç ya da tabakta geliyor. 

Set üstü ocak seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Set üstü ocak seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0