İsra ne demek ve İsra isminin anlamı nedir? İsra ismi Kuran'da geçiyor mu?

Anne ve baba adayları doğacak çocuklarına isim araştırması yaparken, İsra isminin anlamını merak ediyorlar. Konu hakkında aranan bir diğer konu başlığı da İsra isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki İsra isminin anlamı nedir? İsra ne demek? İşte cevabı:

İsra; geçmek, gitmek, geceleyin yürümek anlamındaki "s-r-y" kökünden gelir. İsra’nın sözlük manası “gece yürütmek” demektir. Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (s.a.v.) bir gece Allah (c.c.) tarafından Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya normal bir insanın yapamayacağı kadar hızlı bir şekilde götürülmesi hadisesine İsra denir. Bu konuda Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’inde bizleri açıkça bilgilendirmiştir. Yüce kitabımızın 17. Sûresinin ismi İsra’dır. Cebrail (a.s.) Hz. Muhammed (a.s.)'i Burak isimli bir binekle Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürmüş, oradan da birlikte semalara yükselmişlerdir. Peygamber, Sidretü'l-Münteha'ya ulaşmış ve Miraç mucizesi gerçekleşmiştir.

 Arapça kökenli bir kız ismi olan İsra, son günlerde en çok tercih edilen ve merak edilen isimlerden biri. İsra ismi altı farklı şekilde tanımlanmıştır. 

İSRA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

 Kur’an-ı Kerim’in 17. suresidir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Dila 1 yıl önce

Bence iyi

İsranur 2 yıl önce

Bilmiyorum

Toplam 1 beğeni