Kandilde ev temizliği nasıl yapılır? Kandilde ev temizliğine nereden başlanmalı?

Ev temizliğinde; inatçı lekelerden, biriken tozlardan ve kötü kokulardan kurtulmak için birbirinden pratik, çözümlerle temizliği daha kolay hale getirebilirsiniz. Özellikle kandillerde yorulmadan temizlik yapmak sizi ve evinizi mutlu edecektir. İşte temizlik yaparken hayat kurtaracak pratik detaylar...

Evde en çok kirlenen yerlerin başında mutfak ve banyo gelmektedir. Temizlik yaparken banyo için ayrı mutfak bölümü için farklı yöntemler ve malzemeler kullanmak gerekiyor. Genellikle yoğun geçen bir günün ardından yapılan temizlik her ne kadar yorucu olsa da bazı pratik yöntemlerle daha kolay hale getirmek getirebilirsiniz. Kandillerde yapacağınız temizlik ile evinizi daha ferah ve düzenli hale getirmek çok kolay. Temiz bir ev ortamı için mübarek gecede kandillerde yapacağınız temizliğin hayır olarak geçeceğini belirtelim. Dip köşe kolayca yapabileceğiniz temizlikte öncelikle mutlaka ortalığı düzenli bir şekilde toplamanız gerekmektedir. Peki, temizlik yaparken nelere dikkat edilmelidir? 

Kandilde ev temizliği nasıl yapılır

Kandilde ev temizliği nasıl yapılır

KANDİLDE EV TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

- Doğru yöntemlerle yapacağınız temizlik hem zamandan tasarruf sağlar hem de uygulayacağınız birkaç yöntemle daha az yorucu hale gelebilir.

Temizlik yaparken kullanacağınız malzemeler çok önemlidir. Evinizde temizlik yapmadan önce havalar ne kadar soğuk olursa olsun mutlaka havalandırmanız gerekiyor. 

Bayram temizliği nasıl yapılır? Ramazan ayında ev temizliğinin püf noktaları! İLİŞKİLİ HABERBayram temizliği nasıl yapılır? Ramazan ayında ev temizliğinin püf noktaları!

kandillerde ev temizliği

kandillerde ev temizliği

Evin odalarının duvarında oluşan lekeleri mikrofiber bir bez ve sıvı Arap sabunu ile deforme etmeden silebilirsiniz. Duvarlara zarar vermeden uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise duvarları sirkeli su ile silmektir.

Duvardaki lekeleri sildikten sonra toz alma işlemine geçebilirsiniz. Cam sehpaların tozunu cam silme sularıyla, ahşap sehpa ve mobilyaların tozunu ise ahşap mobilyalar temizleyicileriyle silebilirsiniz. Ardından pencere kenarlarını silmeyi unutmayın.

mutfak temizliği nasıl yapılır

mutfak temizliği nasıl yapılır

Toz aldıktan sonra komple evin toparlayabilirsiniz. Evi toparladıktan sonra yatakların çarşaflarını değiştirip yenilerini koyabilirsiniz. Kirlenen çarşafları da çamaşır makinesine atıp yıkayabilirsiniz. 

- Evin her yerini süpürge makinesiyle güzelce süpürün.

Balkon temizliği nasıl yapılır? Cam balkon nasıl temizlenir Balkon yıkamanın püf noktaları!İLİŞKİLİ HABERBalkon temizliği nasıl yapılır? Cam balkon nasıl temizlenir Balkon yıkamanın püf noktaları!

dip köşe temizlik

dip köşe temizlik

Evde bulunan bütün dolapları ve çekmeceleri açıp düzenleyin. 

Hem düzenli kullanıldıkları için, hem hijyenin maksimum düzeyde hakim olması gerektiği için, hem de sağlık açısından banyo ve tuvaletlerinin temizliği çok önemlidir.

Çamaşır suyu ve cifle güzelce tuvalet, duşakabin, lavabo ve fayansları derinlemesine temizleyin. 

banyo temizliği nasıl yapılır

banyo temizliği nasıl yapılır

Eğer mutfakta bulaşıklar varsa onları yıkayın ya da bulaşık makinesine atın. Sonra mutfak dolaplarının dış kısımlarını ve tezgahınızı silin. 

Son olarak da bütün evin her köşesini iyice silin.

İşte bu kadar...

Miraç kandilinin faziletli ibadetleri! Miraç gecesi okunacak en sevap dua ve zikirler

İLİŞKİLİ HABER

Miraç kandilinin faziletli ibadetleri! Miraç gecesi okunacak en sevap dua ve zikirler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Vahim 7 ay önce

Seccadelerin tozu alınsa iyi olmaz mı.. Namaz kılınmayacak mı..