Balkon nasıl temizlenir?  Cam balkon temizliği nasıl yapılır? Balkon yıkamanın püf noktaları!

Evimizde yaz kış sürekli kullandığımız yerlerden biri balkonlardır. Açık balkonların en büyük problemi çok çabuk kirlenmeleridir. Havanın kirliği ve arabalardan çıkan egzoz dumanları balkonun her tarafına zamanla yapışır ve inatçı lekelere dönüşür. Peki dip köşe balkon temizliği nasıl yapılır? Balkon yıkamanın püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.

Dış etkenler nedeniyle çok sık kirlenen balkonları temizlemek bazen zorlu hale gelebilir. Özellikle yoğun kalabalık şehir yaşamının olduğu bölgelerde balkonlar beklenenden çok daha fazla kirlenmektedir. Balkon evin dış kısmında yer aldığı için güneş, yağmur, kar, rüzgâr hava olaylarına direkt maruz kalır ve ve bundan dolayı da çok hızlı kirlenir. Dışarıdaki rüzgarın etkisiyle kir ve toza maruz kalan balkonlar, balkon kapısı açar açmaz evin içerisine hızlıca dolar. Böylece evin içinin de  kirlenmesine sebep olur. Hazır yaz mevsimindeyiz dip köşe balkonları güzelce temizlemeye ne dersiniz? Özellikle büyük bir balkona sahipseniz, balkonunuzun camları da varsa nasıl temizleneceği konusunda fikriniz yoksa haberimizin içeriğine bakabilirsiniz.

Bahçe temizliği nasıl yapılır? Bahçe temizliği ve düzeni için öneriler! İLİŞKİLİ HABERBahçe temizliği nasıl yapılır? Bahçe temizliği ve düzeni için öneriler!

Balkon temizliği nasıl yapılır

Balkon temizliği nasıl yapılır

 BALKON TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

⇒ Balkon temizliğine başlamadan önce ilk olarak balkonda bulunan giderlerin tıkalı olup olmadığına bakmanız gerekiyor. 

⇒ Daha sonra balkonda bulunan eşyaları yukarı kaldırabilirsiniz. Bütün eşyaları yukarı bir tarafa aldıktan sonra bütün balkonu süpürge makinesi ile iyice her köşesini süpürün.

cam balkon nasıl temizlenir

cam balkon nasıl temizlenir

⇒ Süpürme işini hallettikten sonra balkonunuz cam balkonsa camları temizlemeye başlayabilirsiniz. Cam beziyle bütün camları güzelce içini dışını silme işlemini yapın. 

⇒ Camlar temizlendikten sonra sıra duvarlara ve yerlere geldi. Bir kova su ve temiz ıslak bez ile balkon kenarlarını silin. Kovanın içine temizleyici ekleyin öyle temizlin. 

Bahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılırİLİŞKİLİ HABERBahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılır

Balkon temizlemenin püf noktaları

Balkon temizlemenin püf noktaları

⇒ Daha sonra bütün balkonun her yerini cif ve çamaşır fırçasıyla güzelce fırçalayın. Özellikle köşeleri, kenarlıkları iyice temizleyin. Balkonda hortum varsa durulama işlemini hortum ile daha kolay yapabilirsiniz.

⇒ Balkon temizliğinde unutulmaması gereken şeylerden biri çamaşır ipi temizliğidir. Çamaşır ipini temiz bir bez yardımıyla güzelce temizleyin. 

⇒ Balkonun içinde biriken suyu çekçek yardımıyla temizleyin. Gider kısmında biriken pislikleri temizlemeyi unutmayın. Son olarak balkonu kurumaya bırakın.

ev temizlik listesi

ev temizlik listesi

Dondurma külahı neyden yapılıyor? En kolay dondurma külahı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dondurma külahı neyden yapılıyor? En kolay dondurma külahı nasıl yapılır?
Tiny House dekorasyonu nasıl yapılır? Birkaç adımda Tiny House dekorasyonunda devrim

İLİŞKİLİ HABER

Tiny House dekorasyonu nasıl yapılır? Birkaç adımda Tiny House dekorasyonunda devrim
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0