Bahçe temizliği nasıl yapılır? Bahçe temizliği ve düzeni için öneriler

Bahar gelince, bahçeler insanların vakit geçirme konusunda en sevdikleri dış alanlardan birisidir. Ev ve iş yerlerine ait olan bahçelerin keyifle kullanılabilmesi için düzenli olarak temizliğe ve bakıma ihtiyaç duyduğu da bilinen bir gerçektir. Bu yüzden tam da mevsimi gelmişken en çok merak edilen konulardan biri bahçe temizliği nasıl yapılır? İşte bahar aylarında bahçede yapabileceğiniz işler:

Bahçe temiz ve güzel görünmesi özellikle bahar aylarında daha çok kullanıldığı için çok önemlidir. Özellikle son dönemlerde evde vakit geçirme süreleri de artmışken bahçeyle ilgilenmek harika bir fikir olabilir. Çoğu evin bir bahçesi olmadığı günümüzde bahçeli bir eve sahip olabilmek çok büyük bir ayrıcalıktır. Bu güzel alanların gerektirdiği temizlik ve bakım yapılarak bahçenin tadını çıkarabilme fırsatına erişirsiniz. Ancak gerekli olan bakım yapılmadığında bahçeden yararlanabilmeniz imkânsızdır. İlk bahar mevsimine adım attığımız bu günlerde bahçede bulunan bitkileri ve ağaç ekimi işlemlerini  yapabilirsiniz. İlkbahar mevsimi yağan yağmurlar ve toprağın nemli olmasından dolayı bahçe dikimi için en önemli zamandır. Bahar mevsiminde bahçede yapılması gereken detaylar haberimizde: 

Mayıs ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri! Dip köşe temizlikİLİŞKİLİ HABERMayıs ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri! Dip köşe temizlik

bahçe temizliği nasıl yapılır

bahçe temizliği nasıl yapılır

BAHÇE TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

  • Bahçe bakımı adına en önemli noktalardan biri bahçenin zeminde bulunan çimler. Düzgün bir şekilde kesilmiş temiz çimler bahçenize güzel bir görüntü katacak ve bahçede otururken size keyif verecek.
  • İyi bir bahçe ve çim bakımı içinse yapmanız gereken bahçenizin ihtiyacına (büyüklüğüne) uygun bir çim biçme makinesi almak ve bununla düzenli bir şekilde bahçe bakımını yapmaktır.

bahçe bakımı nasıl yapılır

bahçe bakımı nasıl yapılır

  • Bahçe budama makaslarıyla, dal ve çit makasları ile fazla uzamış dalları kolaylıkla keserek çitlerinize bir düzen ve estetik katabilirsiniz. Özellikle bahçe yoluna taşan, çitleri aşan çalılar ve dalları bu makaslar sayesinde kolaylıkla düzeltmek mümkün. 
  • Ayrıca bahçe temizliğini en az haftada bir yapmayı ihmal etmeyin. Özellikle kış mevsiminden bahar mevsimine geçtiğimiz şu günlerde çimlere düşen yapraklar, dışarıdan rüzgarla gelen poşet, çöp ve benzeri atıklar sulama ile birlikte toprağa çabucak yerleşenleri temizleyebilirsiniz. 

bahçe temmizliği

bahçe temmizliği

  • Her gün veya gün aşırı çok az bir zamanınızı ayırıp bu temizliği yaptığınız takdirde çöpler birikmeyecektir. Bu sayede siz de daha büyük bir iş yükünden kurtulmuş olacaksınız.
  • İster bahçe ister balkon isterseniz de teraslarınız temizlerken bütün kirlerden arındırmak isterseniz ortalığı güzelce toplayıp attıktan sonra hortum yardımıyla yıkayabilirsiniz. Bu işlem bahçenizi tertemiz bir görünüm kazandıracaktır.
  • Yüksek tazyikli bir hortum ile veya basınçlı bir yıkama makinesi ile balkon, bahçe, bahçe yolu, garaj girişi gibi yerlerde biriken bütün çöpleri, yaprakları kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

bahçede ekilecek bitkiler

bahçede ekilecek bitkiler

  • Eğer bahçenizin temiz ve bakımlı görünmesini istiyorsanız bahçe çitlerini kullanabilirsiniz. Bahçe çitleri ile bahçenizi bölüm bölüm ayırabilir, farklı bitki türlerini yetiştirebilir veya bahçenize istediğiniz gibi bir şekil verebilirsiniz.

bahçe çimi nasıl biçilir

bahçe çimi nasıl biçilir

Biberiye yağının saçlara faydaları neler? Biberiye yağı saça nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

Biberiye yağının saçlara faydaları neler? Biberiye yağı saça nasıl uygulanır?
Kulak arkasını 5 dakika ovalayın bakın ne oluyor! Kulak masajının faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Kulak arkasını 5 dakika ovalayın bakın ne oluyor! Kulak masajının faydaları neler?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0