Sena ne demek ve Sena isminin anlamı nedir? Sena ismi Kuran'da geçiyor mu?

Kız çocuğu bekleyen anne ve babalar tarafından merak edilen Sena isminin anlamını sizlerle paylaşıyoruz. Sena ismi ülkemizde en çok kullanılan kız isimlerinden bir tanesidir. Sena isminin anlamı nedir? Sena ne demek? Tüm bu soruların cevabı haberimizde.

Sena her dönem Türkçe içerisinde çok sevilen isimler arasında yer almaktadır. Kız çocukları adına onlara yakışan etkileyici isimlerden biridir. Pek çok vatandaş minik yavruları için bu isim vermek adına internetten araştırma gerçekleştiriyor. Arapça bir sözcük olan Sena, genellikle kız çocuklarına isim olarak verilir. Ancak nadiren de olsa erkek çocuklarında kullanıldığı bilinmektedir. Sıklıkla kullanılan Sena isminin anlamı oldukça çeşitlidir. Sözcük birçok anlamda kullanılmaktadır. Sena isminin anlamını iki farklı şekilde inceleyebiliriz. Sena isminin anlamları şu şekildedir;

1- Övgü

2- Şimşek parıltısı anlamına gelmektedir. 

Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse KuranİLİŞKİLİ HABERBuse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu? İşte cevabı:

Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMeva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran'da geçiyor mu?

SENA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Sena ismi, Kur'an'da içerdiği anlamlarla da ele alınmaktadır. Sena, Kur'an'ı Kerim'in Nur suresinde kullanılmaktadır. Nur suresinin 43. ayetinde geçen sözcük, şimşeğin parıltısı anlamındadır. Bu ayet Allah'ın yaratma kudretini anlatmaktadır. Ve ayette şimşeğin yaradılışından çıkarılacak dersler ele alınmıştır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Naz 2 yıl önce

Çok güzel

Toplam 2 beğeni