Türkiye'de en çok dizi çekilen yerler

Türkiye, ihracatından da güzel dönüşler aldığı ve bu pazarda emin adımlarla yürümeye devam eden bir dizi üreticisi konumunda yer alıyor. Her yıl birçok dizi yurt dışı pazarına açılıyor ve geniş hayran kitleleri elde ediyor. Bu dizilerin çekimleri için tercih edilen mekanlar da büyük ilgi görüyor. Peki setler için en çok hangi yerler tercih ediliyor?

Türkiye, Dünya üzerinde dizi pazarından en çok gelir elde eden ülkelerin başında gelmektedir. Öyle ki projeler daha Türk seyircisiyle buluşmadan yurt dışı promosyonuna sunuluyor. Bu diziler oyuncuları ve konuları kadar çekim yerleriyle de hayran bırakıyor ve ülkemize geniş bir turizm ağı kazandırıyor. Bazı yerler ise hemen hemen her dizide sıklıkla kullanılıyor. Peki bu yerler nerelerdir ve çekilmiş olan en popüler dizileri hangisidir?

Ekmek Teknesi fırın nerede? Ekmek TeknesiİLİŞKİLİ HABEREkmek Teknesi fırın nerede? Ekmek Teknesi'nin fırını hakkındaki gerçeği çok az kişi biliyor

  • Kullanılan mekanların çoğunda otantik hissin ağırlığına önem veriliyor.
  • Evler çoğunlukla konak ya da müstakil yapılar oluyor.

BALAT

Cennet Mahallesi, Çukur, Bizim Yenge ve daha pek çok diziye ev sahipliği yapan ve yapmaya devam eden Balat, bu listenin ilk sıralarında yer almayı hak eden semtler arasında bulunuyor.

BEYKOZ

Beykoz Kundura Fabrikası'nın daha çok tercih edildiği bu semtte, tarihi dokusu ve sessizliğiyle dizilerin en çok tercih edilen semtlerinden oluyor. Diriliş Ertuğrul ve Karadayı da burada çekilen diziler arasında yer alıyor. 

SARIYER

Deniz kenarında olması nedeniyle büyük avantaja sahip olan Sarıyer Aşk-ı Memnu, Fazilet Hanım ve Kızları dizilerine ev sahipliği yapan bu semt, halen en popüler semtler arasında yer alıyor. 

RİVA

Aşk-ı Memnu, Ölümlü Dünya gibi pek çok projenin kullandığı meşhur taş evi içerisinde bulunduran Riva, en popüler semtler arasında yer alıyor.

ÜSKÜDAR

Anadolu Yakası denilince akla ilk gelen semtlerden olan Üsküdar, Kurtlar Vadisi ilk 97 bölüme ev sahipliğinde bulunmuştu.

KAPADOKYA

Töre ve ağa dizileri denilince akla ilk gelen yerlerden olan Kapadokya, halen bu diziler için ilk tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

BİR YORUM YAPIN 0