Biber nasıl kurutulur? Evde biber kurutma yöntemleri Gölgede biber kurutma

Türk mutfağının vazgeçilmezi aynı zamanda sağlığa faydaları saymakla bitmeyen biber, dolma, kızartma, salça ve sos yapımı gibi birçok yemekte kullanılıyor. Yaz mevsiminde taptaze olarak tüketilen biberi kış aylarında da birkaç farklı yöntem kullanarak kurutup tüketebilirsiniz. Peki, şifa deposu olan biber evde nasıl kurutulur? Detaylar haberimizde:

Ülkemizde biber en çok tüketilen sebzeler arasında yer alan biber içerdiği P vitamini, K vitamini, A vitamini ve C vitamini barındırıyor. Ayrıca biber içinde yüksek oranda protein ve diyet lifleri de bulundurmakla beraber güçlü bir antioksidan etkisine sahiptir. Birçok hastalığa iyi gelen biber; dolma, kahvaltı, yemek, zeytinyağlı, kızartma, salça ve sos yapımı gibi mutfakta birçok yerde kullanılıyor. Biberi kurutmaya karar verdiğiniz zaman dikkat etmeniz gereken en önemli şey hangi biberin nasıl kurutulması gerektiği ve kurutulan biberle ne yapmak istediğinizdir. Aynı zamanda biberi kuruturken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İşte adım adım biber kurutmanın incelikleri...

Eldeki biber acısı nasıl geçer? Eldeki biber acısını yok etmenin yöntemleri...İLİŞKİLİ HABEREldeki biber acısı nasıl geçer? Eldeki biber acısını yok etmenin yöntemleri...

biber nasıl kurutulur

biber nasıl kurutulur

EVDE BİBER NASIL KURUTULUR?

- Biberleri kurutma işlemini yaparken çok lezzetli olmasını sağlamak dışında ayrıca  biberlerin uzun ömürlü olmalarını sağlamak çok önemlidir. Bahçeden aldığınız biberleri ilk olarak büyük bir leğenin içine koyup  güzelce yıkayıp kuru bir bezin üzerine serin.

- Daha sonra ellerinizin yanmaması için elinize eldiven takın ve biberlerin içini boşaltıp çekirdeklerini ayıklayın.

- Ardından içini boşalttığınız biberleri içini de güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra kuruması için bir kenara alın ve biraz kuruduktan sona onları ipe dizin.

- Hepsini ipe dizdikten sonra güneş gören bir yerde kuruması için asın. 

güneşte biber kurutma yöntemleri

güneşte biber kurutma yöntemleri

- Bir diğer yöntem ise eğer kırmızı biber kurutup salça biberi ya da pul biber yapma işlemidir. Salça yapmaya karar verdiyseniz bunun için öncelikle biberleri yıkayın.

- Daha sonra yıkadığınız biberleri bıçak yardımıyla 4- 5 parça şeklinde uzunlamasına kesip bir leğenin içine koyun.

- Hepsini kestikten sonra bütün hepsini tuzlayıp karıştırın. Karıştırdıktan sonra tepsi ya da temiz bir beze balkon ya da damın üstüne aralıklı bir şekilde dizip güneşin altında kurumaya bırakın.

- 3 gün içinde kuruyan biberleri robottan geçirip çekebilirsiniz. Böylece salçanız hazır olacaktır.

- Ağzı kapalı bir şekilde bir kavanozun içinde koyabilir ya da bir buzdolabı poşeti içine koyup dondurucu da saklayabilirsiniz. 

fırında biber nasıl kurutulur

fırında biber nasıl kurutulur

FIRINDA BİBER NASIL KURUTULUR?

  • Fırında biber kurutmak güneşte biber kurutmaya daha hızlı su kaybı gerçekleştiğinden daha sağlıklı olduğu biliniyor.
  • İlk olarak biberler yıkayıp kuruması için bir kenara alın. Daha sonra fırının tepsisine dizip fırını 65 dereceye ayarlayın.
  • Tepsiye yerleştirin ve kapağı açmadan biberler rengi değişip kuruyana kadar bekletin. kuruduktan sonra fırından çıkarın. Biberleriniz kurumuş olacaktır.

Hamilelikte Beta HCG testi nedir, ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte Beta HCG testi nedir, ne işe yarar?
Lalanga yemeği nasıl yapılır? Hem tuzlu hem tatlı olarak tüketiliyor!Osmanlı'nın Lalanga tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Lalanga yemeği nasıl yapılır? Hem tuzlu hem tatlı olarak tüketiliyor!Osmanlı'nın Lalanga tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Serap 3 yıl önce

Biber yıkanmadan kurutulur. Dışını yıka, içini yıka yapılırsa erir. Güzelce kontrol edip çürük zedeli varsa ayrılıp kurutulur. Dolma biber kurutulacaksa ipe dizmeden altlarına çatalla, bıçakla bir iki delik açılır.

Toplam 6 beğeni