Eldeki biber acısı nasıl geçer? Eldeki biber yanmasına ne iyi gelir?

Biber sağlığımız için birçok faydası bulunan sebzelerin başında yer alır. Kışlık sebzelerin hazırlandığı şu dönemde acı biberi biberi güneşte kurutmak ya da konserve yapmak için doğradığınız zaman ellerimiz yanmaya başlar. Peki, bu acı hissi nasıl geçer, Eldeki biber acısı nasıl yok edilir. İşte biber acısını çok hızlı geçiren yöntemler:

Biberin acı hissi vermesi sebebi içinde yer alan kapsasain maddesidir. Kapsasain maddesi içinde vücut sıcaklığını algılayan TRPV1 proteinine bağlı ve bu protein etki ettiğinde ısı ve yanma hissi oluşmaya başlar. Yaz aylarına bahçede yetişen sebzeleri kışa hazırlık yapmak için kullanılan sebzelerden yapımı en çok zor olanların başında biber gelmektedir. Biber salçası ya da menemenlik konservelerin içine katılan acı biberleri doğrayan kadınların sıklıkla karşılaştığı durumlardan biri biberi doğradıktan sonra ellerinde oluşan yanma hissidir. Ellerde oluşan acı bazen alerjik reaksiyona dönebilir. Özellikle kadınların çok sık karşılaştığı durumların başında gelen acı biberden ellerin yanmasını geçirecek bazı püf noktaları sizler için derledik. Size önereceğimiz yöntemlerle elinizden biber acısını çıkarabilirsiniz.  İşte detaylar: 

Biber nasıl kurutulur? Evde biber kurutma yöntemleri Gölgede biber kurutma İLİŞKİLİ HABERBiber nasıl kurutulur? Evde biber kurutma yöntemleri Gölgede biber kurutma

eldeki biber acısı nasıl geçer

eldeki biber acısı nasıl geçer

ACI BİBER YANMASINA EN İYİ VE EN ETKİLİ YÖNTEMLER

- İlk olarak kışlıkları hazırlarken bu acıyı yaşamamanız için kalın mutfak eldivenleri takarak biberleri temizleme işlemini yapmanız daha iyi olur.

biber acısı

biber acısı

- Acı biberden yanan elleriniz buzdolabından çıkarıp bir kaba aldığınız soğuk yoğurdun içine koyup biraz bekletebilirsiniz. 

- Elinizde acı biberden kaynaklanan yanma için bir adet limon suyu sıkın. İçerisine biraz tuz ve su ekleyerek karıştırın. Bu karışımın içerisinde elinizi 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra elinizi sabunlu su ile iyice yıkayın.

biber acısı nasıl çıkar

biber acısı nasıl çıkar

- Aynı yöntemi limon suyu yerine elma ya da üzüm sirkesi deneyerek de yapabilirsiniz.

- Biberden yanan elleri, eczanede bulunan yanık kremlerinden sürerek biraz acılarını dindirebilirsiniz.

- Eğer eliniz çok yanıyorsa yanan kısımlara buz koyun. Elinizin üzerinde bir süre bekletin. 

biber acısı nasıl çıkar

biber acısı nasıl çıkar

- Biber yanıklarını çamaşır suyu ile ellerinizi ovarak geçirebilirsiniz. İşlem sonrası ellerinizi sabunla durulayın.

eldeki biber acısı nasıl geçer

eldeki biber acısı nasıl geçer

- Ellerinizin yanan kısmına kantaron yağı sürüp 10 dakika beklettikten sonra elinizi ovalarsanız biber acısını biraz dindirmiş olursunuz.

- Yanan elinizi ılık sütün içinde 10 dakika bekletin. Bu işlem sayesinde elinizden acı geçecektir. 

biber acısı nasıl geçer

biber acısı nasıl geçer

- 1 tane soğanı rendeleyip yanan ellerinizi soğan suyunun üzerine koyup biraz bekletin.

- Kaynatıp içtiğiniz kahvenin telvesini direk yanan ellerinize sürerek biberin acısından kurtulabilirsiniz.

- Ellerde oluşan yanma hissini en iyi dindiren yöntemlerin başında zeytinyağı gelmektedir. Zeytinyağını direk ellerinizin üstüne sürerek bekletin. Ellerinizde olan acıdan kolayca kurtulduğunuz göreceksiniz.

eldeki biber acısı yok etmek için ne yapmalıyım

eldeki biber acısı yok etmek için ne yapmalıyım

- Ellerinize diş macunu ya da bebeklerin popolarına kullanılan pişik kreminden sürerek kolayca ellerinizin acısından kurtulabilirsiniz.

biber acısı nasıl geçer

biber acısı nasıl geçer

BİR YORUM YAPIN 19

Ramazan 2 yıl önce

Bu yöntemleri bırakın.Kesin ve en etkili çözüm, şekerli su veya bal sürerek de 15 dakikada kurtulabilirsiniz. Ben kendim denedim.

Ramazan 2 yıl önce

Bu yöntemlere ek olarak şekerli su veya bal sürerek de 15 dakikada kurtulabilirsiniz. Ben kendim denedim.

Songül 2 yıl önce

Buz, zeytinyağı, yoğurt, süt, domates, limon, silverdin denedim hiç bir işe yaramadı en son alo vera denedim işe yaradı. Tabi bide alerji ilacı içtim. Son umudumdu doktora gidecektim artık. Ama 6 saat o acıyı çektim. Beynin o yanığı normal yanık olarak algılaması çok ilginç. Gerçekten dayanılmaz bir acı.

Toplam 3 beğeni

Xxxxx 3 yıl önce

Denemeyin. Gidin eczaneden krem alın şikayeti söyleyin. Neler denedim hiçbiri işe yaramadı. Fakat kremi sürmemle geçmesi bir oldu. İyi günler dilerim

Toplam 2 beğeni

nuray 3 yıl önce

Ben de bir kilo acı biber doğradıktan sonra hepsini denedim bi işe yaramadı

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun