Alya ne demek ve Alya isminin anlamı nedir? Alya ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Son dönemin popüler isimleri arasında yer alan Alya, pek çok kişinin ne anlama geldiği merak edilen isimler arasında yer alıyor. Kız çocuklarına verilen Alya ismi, son dönemlerde sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Peki, Alya isminin anlamı nedir? Alya ne demek?

Alya kulağa hoş gelen ifadesinden anlamındaki derinliğine kadar son günlerde çok fazla tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasının yanı sıra hem erkek hem de kız ismi olarak günümüzde kullanılıyor. Doğacak kızınız için Alya ismini düşünüyorsanız mutlaka anlamına da bakmanızı tavsiye ederiz. Son dönemde popüler haline gelen bu isme sahip kişi sayısı ise her yıl artış gösteriyor. Her ne kadar unisex bir isim olarak geçse de ülkemizde en çok alya ismi kız çocuklarına veriliyor. Alya ismi Arapça kökenlidir ve “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” anlamlarına gelmektedir. 

Umay ne demek ve Umay isminin anlamı nedir? Umay ismi KuranİLİŞKİLİ HABERUmay ne demek ve Umay isminin anlamı nedir? Umay ismi Kuran'da geçiyor mu?

ALYA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Alya ismi yaptığımız araştırmalar neticesinde Kuran’da geçmediği görülmüştür. Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir.

Kahvenin cilde faydaları nelerdir? Kahveyle yapılan maske tarifleri! Göz altı morlukları için..

İLİŞKİLİ HABER

Kahvenin cilde faydaları nelerdir? Kahveyle yapılan maske tarifleri! Göz altı morlukları için..
N95, FFP2 ve FFP3 maske nedir? Eczanelerde maske satışı yasak mı?

İLİŞKİLİ HABER

N95, FFP2 ve FFP3 maske nedir? Eczanelerde maske satışı yasak mı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Alya nur 2 yıl önce

Bu ismin anlamı nedir ve bu isme kakisan soyadı

Toplam 2 beğeni