İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken tarihi semtleri

İstanbul'da toplamda 39 ilçe bulunuyor. Bunlar arasında yer alan 5 ilçe, tarihi yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin hatta dizi yapımcılarının bile büyük ilgisini çekiyor. Sizler için İstanbul'un mutlaka görmeniz gereken tarihi semtlerini derledik.

İstanbul, binlerce yıllık geçmişe sahip bir kadim şehir. Hemen hemen neredeyse her yapının bir hikayesi, semtlerin bir yaşanmışlığı bulunuyor. Toplamda 39 ilçesi bulunan İstanbul'un her yeri kendi içerisinde ayrı bir güzellik taşısa da, bazı ilçeleri var ki oraların özellikle gezilip görülmesi gerekir. Bu semtler, tarihi simgeleriyle özellikle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Cumbalı evleri, bir dönem dizilere ev sahipliği yapmış mekanları, artık ya müze olmuş ya da kendi haline terk edilmiş eski ev ve binaları bu ilçelerin en dikkat çekici yanlarıdır. Peki bu semtler hangileridir? Sizler için bu sorunun yanıtını tek bir içerikte topladık.

İSTANBUL'UN TARİHİ SEMTLERİ

#1 BALAT 

Cennet Mahallesi, Çukur, Bizim Yenge gibi dizilere ev sahipliği yapmış olan  Balat, son dönemlerde gençlerin ilgisini çekebilecek kahve dükkanlarıyla ön plana çıkıyor. Fatih'e bağlı olan bu semtin her sokağında, tarihi bir ize ve ev sahipliği yaptığı dizilerin dokularına rastlamak mümkündür. Bu sebeple de fotoğraf tutkunlarının ilgisini de çekiyor. 

#2 KUZGUNCUK

Tıpkı Balat gibi Türk televizyonlarının birçok önemli projesine ev sahipliği yapan Kuzguncuk'un tek farkı, sevilen dizilerin adlarını sokak tabela adlarına da vermiş olmasıdır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında neredeyse her gün dopdolu olan ve adım atılacak yer bulunmayan bu semt, Üsküdar ilçesine bağlıdır.

#3 SİRKECİ

İsmi anıldığı anda akla direkt meşhur Sirkeci Garı'nı getiren bu semt de, dizi ve filmlerin ikonik simgelerini içerisinde barındırır. Hem iç hem de dış mekanı birçok hikayede kullanılan bu gar, artık müze olarak kullanılmaktadır. Fatih'e bağlı olan Eminönü semti içerisinde yer alan yavru bir semt olan Sirkeci; Haliç manzarasını, vapurları, yolcu ve turist kalabalığını ve balık kokularını içerisinde barındırır. 

#4 SAMATYA

Neşeli Günler filminde adı geçen meşhur Sarıyer ile Samatya'nın tam ortasında cümlesinde adı geçen Samatya... Bir dönemin efsane dizisi İkinci Bahar'da Ali Haydar Usta'nın lokantasının bulunduğu, Ezel'de ise Ramiz Dayı ile Kerpeten Ali'nin portakal tiradını attıkları meydan... Samatya daha pek çok dizi ve filme ev sahipliği yapmış, Fatih ilçesine ait bir semttir. 

#5 GALATA

Restore edilmiş yeni görüntüsüyle uzun zamandır en çok konuşulan yapılar arasında yer alan Galata Kulesi'ni içerisinde bulunduran bu semt, Beyoğlu Belediyesi'ne bağlıdır. Her sokağında gençlerin ilgisini çekecek ayrı bir doku taşımaktadır. 

2021 Trend alarmı: "Kolye çanta" modası başlıyor

İLİŞKİLİ HABER

2021 Trend alarmı: "Kolye çanta" modası başlıyor
Pamir Pekin'in hastalığı nedir? Pamir Pekin için istenen tedavi parası toplandı!

İLİŞKİLİ HABER

Pamir Pekin'in hastalığı nedir? Pamir Pekin için istenen tedavi parası toplandı!

BİR YORUM YAPIN 0