İkisi de aynı anda görülebilir! İşte koronavirüsü gripten ayıran en önemli özellik

9 aydır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vakalar gün geçtikçe artıyor. Soğuk havaların etkisini gösterdiği şu günlerde uzmanların en büyük korkusu kişilerin mevsimsel grip ve koronaya aynı anda yakalanma riski. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Salih Emri, "Kovid-19'un farkı çok kısa sürede akciğere iniyor olması ve hastaneye yatış gerekliliği olduğu ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kış mevsimin gelmesiyle birlikte daha çok arttı. İnsanların aynı anda hem grip hem de Kovid-19 ile hasta olma olasılığı sağlık uzmanlarının şu anda en çok korktuğu senaryolardan biri haline geldi. Aynı anda iki solunum yolu enfeksiyonu ile mücadele etmek bağışıklık sistemi için felaket olabiliyor. Bir enfeksiyonla savaşmak, bağışıklık sisteminin başka bir istilacıdan geçici olarak uzak durmasını sağlıyor. Vücudun bir grip enfeksiyonuyla başa çıkıyorsa ve ardından "SARS-CoV- 2"ye maruz kalırsa bağışıklık sisteminin ikinci virüsü etkisiz hale getirmek için gereken çok sayıda antikoru üretmek için aniden vites değiştirmesi zor.

koronavirüsü gripten ayıran en önemli özellik

koronavirüsü gripten ayıran en önemli özellik

"GRİP ÜST SOLUNUM YOLUNDA KALIYOR"

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Salih Emri, grip ile Kovid-19'u karşılaştırdı. Mevsimsel gripte, yüksek ateş ve solunum sıkıntısı olabildiğini ifade eden Emri, "Belirgin olan eklem ve kas ağrılarıyla ağır seyreder. Genellikle akciğere kadar inmediği, üst solunum yolunda kaldığı bilinir. Akciğerde olmadığı için de zatürreye neden olmaz. Kuru öksürük olabilir ama en önemli şey gerçekten yüksek ateş olması ve hastayı yatağa düşürmesidir." ifadelerini kullandı.

Grip üst solunum yolunda kalıyor

Grip üst solunum yolunda kalıyor

"KORONAVİRÜS KISA SÜREDE AKCİĞERE İNİYOR"

Kovid-19'un başında da aynı grip belirtileri gibi kuru öksürük, yüksek ateş, boğaz ağrısı yaşandığına dikkati çeken Emri, şunları kaydetti:"Kovid-19'un farkı çok kısa sürede akciğere iniyor olması. Akciğere indiğinde de en önemlisi her iki akciğerimizi de kısa sürede etkileyen zatürreye neden olması ve hastaneye yatış gerekliliği. En önemli farkı bu. Burun akıntısı ve boğaz ağrısı gripte, tat ve koku problemleri Kovid-19'da ayırıcı özellik olarak tanımlanabilir. Her iki hastalığın birlikte görülmesi, Kovid-19'un daha ağır seyretmesine neden olacağından, grip ve Kovid-19'u aynı anda alma olasılığınızı azaltmak için grip aşısı yaptırmalısınız. Aşı sizi Kovid-19'a karşı korumaz. Ancak hastalanırsanız bağışıklık sisteminizin gripten korunmasına yardımcı olur. Ateş veya başka herhangi bir semptom da hissederseniz Kovid-19 testi yaptırmalı ayrıca doktorunuzu da aramalısınız. Kovid-19 ve grip semptomları çok benzer olduğundan doktorunuza ayrıca grip testi yaptırmanız gerekip gerekmediğini de sormalısınız."

Kuruluş Osman'ın Aksaçlı'sı Cüneyt Arkın kadına şiddete duyarsız kalmadı!

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman'ın Aksaçlı'sı Cüneyt Arkın kadına şiddete duyarsız kalmadı!
Merve Boluğur, Anya Taylor-Joy'a benzetildi! İrem Derici'den şaşırtan yorum

İLİŞKİLİ HABER

Merve Boluğur, Anya Taylor-Joy'a benzetildi! İrem Derici'den şaşırtan yorum
96 yaşında koronavirüsü yenen Hamdi Okutan'dan beslenme tüyoları!

İLİŞKİLİ HABER

96 yaşında koronavirüsü yenen Hamdi Okutan'dan beslenme tüyoları!
David Beckham Ailesi evlerine ada yaptırıyor!

İLİŞKİLİ HABER

David Beckham Ailesi evlerine ada yaptırıyor!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0