MasterChef’e konuk olan Şef Ömür Akkor kimdir ve kaç yaşında? Ömür Akkor dükkanı nerede?

Milyonları ekranlara kilitleyen MasterChef yarışmasına konuk olan Şef Ömür Akkor açıklamalarıyla herkesi kendine hayran bıraktı. İnternet üzerinde araştırılan konular arasında Şef Ömür Akkor yer alıyor. Bugün sizlere Şef Ömür Akkor kimdir ve kaç yaşında? Ömür Akkor dükkanı nerede? sorularının yanıtını açıklıyoruz.

TV8 ekranlarında yayınlanan 2020 MasterChef son bölümde ana kadroda yarışan son 4 yarışmacı arasındaki mücadeleye konuk olarak Ömür Akkor Şef dahil oldu. Türk mutfağının lezzetli yemeklerini restoranında hizmete sunan Ömür Akkor,  Doğu Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi bölümünde “Anadolu Mutfak Tarihi”, “Osmanlı Mutfağı” ve “ Türk Mutfağı” dersleri veriyor. 'Bursa Mutfağı' kitabı ile dünyanın en prestijli yemek kitabı yarışması “Gourmand World Cookbook Awards”ta,“Yerel Mutfak” kategorisinde 2009'un en iyi kitabı ödülünü alan Akkor, Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için Türkiye'nin illerini gezerek bilgi toplamış.  Ana kadro yarışmacılarına ürün hazırlayan şefe ilişkin detaylar merak edilerek Ömür Akkor kimdir, nereli, kaç yaşında, kitapları nelerdir? şeklinde sorularla araştırılıyor. Konuk şefe ilişkin Ömür Akkor kimdir, nereli, kaç yaşında, kitapları nelerdir? sorularına ilişkin tüm detayları burada bulabilirsiniz…

ÖMÜR AKKOR KİMDİR?

Ömür Akkor 1975, Kilis doğumludur. Tek yumurta ikiz kardeşi vardır. İkiz kardeşinin ismi Yunus Emre Akkor'dur. İki kardeş de aşçıdır. Babası esnaflık yapmış emekli ve annesi ise emekli öğretmendir. Ablaları ise Yüksek Mimarlık yapmaktadır. Ömür Akkor üniversiteyi Bursa'da İktisat üzerine okumuştur. Aslen Kilislidir. Kilis doğumludur. Ömür Akkor ailesi ile birlikte Bursa'da Antep mutfağı ağırlıklı bir restoran işletmişlerdir.

Ortadoğu ve Doğu Akdeniz mutfağı üzerine birçok araştırmalar yapmıştır. Osmanlı mutfağı üzerine birçok araştırma yapmıştır ve bu alanda Türkiye'nin en uzman isimlerinden birisidir. Ömür Akkor Bursa'da kaldığı zaman Bursa Mutfağı adında bir kitap yazmıştır. Günümüzde özellikle sosyal medya sitelerinde ve televizyon ekranları üzerinden yaptığı paylaşımları ve tarifleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir. Bugünlerde ise Gündem Ötesi programına katılmasıyla gündeme gelmiştir.

Ünlü oyuncu Celil Nalçakan koronavirüse yakalandı

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Celil Nalçakan koronavirüse yakalandı
Michelin yıldızı sahibi Ahmet Dede kimdir? Masterchef Ahmet Dede

İLİŞKİLİ HABER

Michelin yıldızı sahibi Ahmet Dede kimdir? Masterchef Ahmet Dede
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0