Michelin yıldızı sahibi Ahmet Dede kimdir? Masterchef Ahmet Dede

MasterChef Türkiye'ye konuk şef olarak gelen Michelin yıldızı sahibi Ahmet Dede, son günlerin en dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor. MasterChef'te yer almasının ardından oldukça merak konusu haline gelen Ahmet Dede, internette çokça araştırılmaya başlandı. Peki Ahmet Dede kimdir? Tüm merak edilenler haberimizde...

Liseden sonra amcasının restoranında çalışmaya başlayan Ahmet Dede, 3 erkek çocuğun en küçüğüdür. Ailesiyle Kuşadası'nda yaşayan Ahmet Dede, 2009 Mart ayında İrlanda Dublin'e taşındı.

Dublin'e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna gitti ve şef olarak İrlanda'da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl çalıştı. Daha sonra 2 yıldızlı bir restoranda 1 yıl çalıştı. 2 yıl Amsterdam'da kaldı ve orada da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 yıl çalıştı. Daha sonra tekrar Dublin'e geri dönerek Green House'da çalışmaya başladı. Norveç'te kaldığı 3 ayda sadece Norveç'te yetişen malzemelerle işleyen bir restoran'da çalıştı. Ardından tekrar Dublin'e geri geldi. 2017'de baş aşçı olarak 400 kişilik küçük bir kasaba olan Baltimore'daki bir restoranda çalıştı. 2018 de ilk Michelin yıldızını aldı ve kendi restoranını kurma fikri için adımları attı.

Michelin Guide, 2021 Büyük Britanya ve İrlanda Michelin yıldızlarını dağıttı ve ödülün birini de Ahmet Dede kazandı.

MICHELIN GUIDE ÖDÜLÜ NEDİR?

Michelin Rehberi veya Michelin Kırmızı Rehberi; Fransız araba lastiği üreticisi Michelin tarafından otel mutfaklarına ve restoranlara verilen bir prestij ödülüdür. Çeşitli kriterler çerçevesinde değerlendirilen işletmeler puanlanarak Michelin yıldızı adı verilen bir sistemle kategorize edilirler. Bir lokantanın Michelin yıldızı kazanması veya yıldız sayısının artması o işletmeye uluslararası bir ün ve avantaj kazandırdığı gibi yıldızının düşürülmesi veya alınması ise ciddi bir itibar kaybına yol açmaktadır.

MasterChef’e konuk olan Şef Ömür Akkor kimdir ve kaç yaşında? Ömür Akkor dükkanı nerede?

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef’e konuk olan Şef Ömür Akkor kimdir ve kaç yaşında? Ömür Akkor dükkanı nerede?
Masterchef Güzide Mertcan'dan çok konuşulacak itiraf!

İLİŞKİLİ HABER

Masterchef Güzide Mertcan'dan çok konuşulacak itiraf!

BİR YORUM YAPIN 0