20 nerenin plaka kodu? 20 plakası nereye ait, hangi şehir? Denizli ilçe plaka harfleri

Türkiye'de plaka kodları birçok vatandaş tarafından sıklıkla araştırılıyor. Bu plakalar arasında çokça araştırılanlar arasında 20 plakası da bulunuyor. Araç ve plaka alış-satış işlemleri vb. durumlar için bilinmesi gerektiği için, il plaka kodları ve ilçelerin harf grupları da sıklıkla araştırılıyor. '20 nerenin plakası', '20 plaka kodu hangi şehre ait?' İşte 20 plaka kodu ile ilgili bilinmesi gerekenler.

Arabaların ön ve arka kısımlarında yer alan plakaların başlarında yazan sayılar, o plakanın aslında hangi şehri temsil ettiğini gösterir. Plaka kodları özellikle araç alış-satış işlemleri için önemli bir yerde duruyor. Kişiler satın aldıkları veya kiraladıkları araçların plaka kodlarının hangi şehre ait olduğunu bilmek istiyorlar. Türkiye'de 81 il bulunuyor. Bu illerden bazılarının plakaları herkesçe saniyesine bilinebilirken bazı şehirler için ise arama motorları üzerinden araştırma yapılması gerekebiliyor. Bu plaka kodlarından biri de 20 plaka kodu oluyor. Alfabetik sıralamaya göre belirlenen plaka kodlarında 20 hangi ilimize aittir? Sizler için, 20 plaka kodu ile ilgili merak edilenleri derledik...

20 KODU NERENİN PLAKASI, 20 HANGİ İLİN KODU?

20 plakası, Denizli ili için kullanılmaktadır. Trafikte 20 koduyla seyir halinde bir araç gördüğünüzde, o aracın Denizli iline ait olduğunu anlarsınız. Türkiye'nin en büyük 15. ili olan Denizli, Ege Bölgesi'ne aittir ve Anadolu Yarımadası'nın da güneybatı kısmında kalmaktadır.

DENİZLİ İLÇELERİNE AİT PLAKA HARF GRUPLARI

Merkez ilçesi de dahil olmak üzere toplamda 20 ilçesi bulunan Denizli'de, her ilçeye ait harf plaka grubu bulunur. Peki Denizli ilçelerine ait plaka harf grupları nelerdir? 

# Denizli Merkez - AC ve AZ grupları arasındadır.

# Denizli Çal -  NA ve NZ grupları arasındadır.

# Denizli Çardak - UA ve UZ  grupları arasındadır.

# Denizli Tavas - HA ve HZ  grupları arasındadır.

# Denizli Buldan - RA ve RZ  grupları arasındadır.

# Denizli Serinhisar - VA ve VZ  grupları arasındadır.

# Denizli Acıpayam - KA ve KZ  grupları arasındadır.

# Denizli Sarayköy - SA ve SZ  grupları arasındadır.

# Denizli Çivril -  LA ve LZ  grupları arasındadır.

# Denizli Güney - TA ve TZ  grupları arasındadır.

Muâmelât nedir, ne demek? Muâmelât ne anlama geliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Muâmelât nedir, ne demek? Muâmelât ne anlama geliyor?
Mutfaklar için renkli emaye modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Mutfaklar için renkli emaye modelleri ve fiyatları

BİR YORUM YAPIN 0