Muâmelât nedir, ne demek? Muâmelât ne anlama geliyor?

Muamelat kelimesinin hangi dilden kültürümüze geldiği de merak duyulan noktalar arasında yer alıyor. Son zamanlarda anlamı merak edilen sözcükler arasında yer alan muamelat ne demek, TDK'ya göre muamelat ne anlama geliyor? Peki muamelat kelimesinin kökeni ne, muamelat kelimesinin kaç anlamı var? İşte detaylar…

Yıllar içerisinde dilimize birçok farklı dilden yerleşen binlerce kelime öbeği bulunuyor. Zaman zaman karşılaşılan bu kelimelerin anlamları internette çok araştırılıyor. Bu kelimelerden biri de Muamelat kelimesidir. Muamelat dilimize Arapça'dan yerleşmiş bir sözcüktür. Muamelat kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı merak ediliyor. Muamelat ne demek ve ne anlama gelir? Muamelat kelimesinin anlamı ile ve doğru yazımı nasıl? İşte günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan muamelat kelimesi ne demek, TDK’ya göre anlamı...

Muamelat ne demek

Muamelat ne demek

MUAMELAT NE DEMEK?

Muamelat Arapça kökenli bir kelime olup zamanla dilimize yerleşen kelimeler arasına irmiştir. Muamelat kelimesi TDK’ya göre iki farklı anlamda kullanılıyor.

Muamelat kelimesinin birinci olarak işlemler, ikinci olarak ise davranışlar kelimesi olarak ifade edilir. Muamelat dini bir terim olmak üzere Muamele kelimesinin çoğul hali olarak adlandırılır.

Muameleler, insanların işlerine yönelik amelleri olarak ifade edilir.

İslam dininde fiili ibadetlere göre verilen hükümlerin yanı sıra insanların birbiri arasında veya toplumların birbiri arasında olan hukuki, idari ve mali gibi beşeri konuları düzenleyen terim olarak adlandırılıyor.

TDK

TDK

TDK'YE GÖRE MUAMELAT ANLAMI

Muamelat kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

- İşlemler
- Davranışlar

2020 pandemi modası! Karantinada şıklık yarışı...

İLİŞKİLİ HABER

2020 pandemi modası! Karantinada şıklık yarışı...
20 nerenin plaka kodu? 20 plakası nereye ait, hangi şehir? Denizli ilçe plaka harfleri

İLİŞKİLİ HABER

20 nerenin plaka kodu? 20 plakası nereye ait, hangi şehir? Denizli ilçe plaka harfleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0