Kadem Hatay Temsilciliği'nden 'Göç ve Kadın' temalı kısa film yarışması

Kadın ve Demokrasi Derneği (Kadem) Hatay Temsilciliği, göç ve kadın temalı bir kısa film yarışması başlattı. Yarışmada amaç, kadınlara dair hikayeleri kısa filmler yoluyla seyirciye aktarmak olacak.

KADEM Hatay Temsilciliği, göç ve kadın temaları kullanılarak çekilen bir kısa film yarışması başlattı. 'Savaşlar, tehcirler, doğal felaketler ya da ekonomik nedenler… Sebebi ne olursa olsun göçler, insanlık tarihinin acı gerçeği… KADEM olarak bu yarışmayla amacımız, kadının göçle beraber karşı karşıya kaldığı zorlukları kurmaca bir tür olan kısa film yoluyla kayıt altına almak ve yarınlara bu anlamda nitelikli bir görsel arşiv bırakmak…' açıklamasının yapıldığı yarışmaya son başvuru tarihi 27 Şubat 2021 olarak belirlendi.

Yarışmanın jürisinde oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi akademisyen Türker Elitaş, KADEM Hatay Temsilcisi Selma Tunç, Hatay İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yönetmenler Recep Çetin ile Ümit Sıkar yer alıyor.

Yarışma birincisine 10.000 TL, ikincisine 7.000 TL, üçüncüsüne ise 5.000 TL para ödülü verilecek. Ödül töreni, 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye Kadem Sanat web sitesi www.kademsanat.com'dan ulaşılabiliyor.

Geleceğin sinemacıları Esenler'de yetişiyor

İLİŞKİLİ HABER

Geleceğin sinemacıları Esenler'de yetişiyor
Hindistanlı kadın pilotlar 17 saatlik direkt uçuşla dünya rekoru kırdılar

İLİŞKİLİ HABER

Hindistanlı kadın pilotlar 17 saatlik direkt uçuşla dünya rekoru kırdılar

BİR YORUM YAPIN 0