Hindistanlı kadın pilotlar 17 saatlik direkt uçuşla dünya rekoru kırdılar

Hindistan Havayollar Air India'nın kadın pilotlardan oluşan kokpit ekipleri, gerçekleştirdikleri 17 saatlik kesintisiz uçuşla bir dünya rekoru kırdılar. Uçuş aynı zamanda, kadın pilotlar tarihinde de bir ilki başarmış oldular.

Hindistan'da bulunan ve 4 kadın pilottan oluşan Boing 777 uçağı, ABD'nin San Francisco şehrinden Hindistan'ın güneyinde bulunan Bengaluru şehrine yaptığı uçuşta yaklaşık 14 bin kilometre ilerledi ve bu uçuş, 17 saat sürdü. Uçuşun ilk ayağını gerçekleştiren kaptan pilot Zoya Aggarwal, CNN'e  yaptığı açıklamada, 'Hindistan havacılık tarihinde yeni bir dönem açtık. ' ifadelerini kullandı. İkinci ayağı gerçekleştiren pilot Thanmei Papagari ise, 'Kadın pilotlar olarak bunu başarabileceğimizi kanıtladık.' diye konuştu.

288 yolcuyla Pazartesi sabahı San Francisco'dan yerel saatle 03.07'de kalkan uçak, öğle 16.37'de Hindistan'da bulunan Kempegowda Havalimanı'na indi. Pilotlar, havalimanında çiçeklerle karşılanma mutfağını yaşadılar.

Kaptan pilot Aggarwal, 'Üniversiteden mezun olduktan sonra uzun bir süre işsiz kaldım. Çünkü kadın pilotlar iş bulamıyordu. Ailem başta pilot olmama izin vermedi. Anneme pilot olmak istediğimi söylediğimde ağladığını hatırlıyorum. Çünkü toplumumuzun gözünde erkeklerin gölgesinden yürümem bekleniyordu.' dedi.

2017'de Air India, dünyanın çevresinde kadın pilotlarla ilk uçuşu gerçekleştirmiş olan havayolu şirketi olarak da tarihe geçmişti. O uçuşu gerçekleştiren kadın pilotlar, Yeni Delhi'den San Francisco'ya uçmuşlardı.

Kadem Hatay Temsilciliği'nden 'Göç ve Kadın' temalı kısa film yarışması

İLİŞKİLİ HABER

Kadem Hatay Temsilciliği'nden 'Göç ve Kadın' temalı kısa film yarışması

BİR YORUM YAPIN 0