İstanbul'a yakın kayak merkezleri! İstanbul'da gidilebilecek kayak merkezleri

İstanbul'da gerçekleşen kar yağışı sonrasında vatandaşlar, İstanbul ve çevresinde bulunan kayak merkezlerini araştırmaya başladılar. Özellikle hafta sonunu değerlendirmek isteyenler için, İstanbul'da gidilebilecek kayak merkezlerini ve İstanbul'a yakın olan kayak merkezlerini, haberimizde derledik.

İstanbul'da kar yağışıyla birlikte vatandaşlar için keyifli vakit geçirilebilecek sosyal aktivitelerden biri de kayak yapmak, kayak merkezlerinde günübirlik vakit geçirmek oldu. Ancak İstanbul'da bulunan ve İstanbul'a yakın olan kayak merkezleri konusunda geniş bir bilgiye sahip olmayan birçok kişi bulunuyor. Kış sporlarını seven ve hafta sonunu bu anlamda değerlendirmek isteyenlerin gidebileceği yakın kayak merkezlerine, haberimizde ulaşabilirsiniz. Bu kayak merkezlerinde ayrıca kısa süreli de olsa kayak vb. eğitimler alabilirsiniz. Türkiye'de kayak sporu, Aralık ve Mart ayları arasındaki dönemde yoğun ilgi görüyor.

Kayak merkezlerinin birçoğunda skipass diğer bir adıyla teleferik ücretleri bulunuyor. Türkiye'de en çok tercih edilen kayak merkezi Bursa Uludağ, Kartalkaya, Kartepe ve Davraz Kayak Merkezleri oluyor. 

İSTANBUL'A YAKIN KAYAK MERKEZLERİ

İSTANBUL'DA GİDİLEBİLECEK KAYAK MERKEZLERİ

# 1 SNOWPARK YAPAY KAYAK ALANI - İSTANBUL

Yapay bir kayak alanı olan Snowpark, İstanbul Esenyurt ilçesinde bulunan bir AVM içerisinde bulunmaktadır. Tesiste hem ekipman bulunur hem de kayakla birlikte snowboard ve snowtubbing de yapılabilmektedir.

# 2 KARTEPE KAYAK MERKEZİ - KOCATEPE

İstanbul'a en yakın kayak merkezi olan ve Kocaeli konumunda bulunan Kartepe Kayak Merkezi'ne ulaşım en fazla 130 kilometre sürmektedir. Günübirlik olarak gidilebilecek kayak merkezlerinin başında olan Kartepe'nin yakınlarında piknik yapma ve konaklama yerleri de bulunuyor.

# 3 ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ - BURSA

Türkiye'nin en çok tercih edilen kayak merkezlerinden olan ve Medcezir gibi popüler dizilerde de kullanılan Uludağ Kayak Merkezi, İstanbul için sadece 260 km. uzaklıktadır. Ancak Osmangazi Köprüsü üzerinden gidildiğinde 80 km. kazanç elde etmiş olursunuz. Konaklama, yemek yeme vb. hizmetleri içerisinde bulundurur.

# 4 KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ / BOLU

Kar yağışının yoğun bir şekilde yaşandığı Kartalkaya da, İstanbul'a en yakın kayak merkezleri arasında yer almaktadır. İstanbul'dan gidişi 300 km. uzaklıkta olan kayak merkezi, Bolu'nun turistik merkezlerine de yakın bir konumda yer almaktadır.

# 5 ELMEDAĞ KAYAK MERKEZİ / ANKARA

İstanbul'a 480 km. uzaklıkta olan Elmedağ Kayak Merkezi, içerisinde birçok işletme bulundurmaktadır. Ocak ve Mart aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Tesiste ürün kiralama kolaylığı sağlanmaktadır.

Karlı havalarda ne giyilir? Kar havasında giyilecek kışlık kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Karlı havalarda ne giyilir? Kar havasında giyilecek kışlık kombin önerileri
Osman Gazi'nin eşi Rabi'a Bala Hatun gerçekte kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Osman Gazi'nin eşi Rabi'a Bala Hatun gerçekte kimdir?
Dünyada çok fazla bilinmeyen kayak merkezleri

İLİŞKİLİ HABER

Dünyada çok fazla bilinmeyen kayak merkezleri

BİR YORUM YAPIN 0