Dünyada çok fazla bilinmeyen kayak merkezleri

Türkiye'de ve dünyada gidilebilecek birçok kayak merkezi bulunuyor. Ülkemizde en çok tercih edilen kayak merkezlerinin başında Uludağ ile Palandöken yer alıyor. Yurt dışında popüler olan kayak merkezlerini ise haberimizde derledik. İşte dünyanın en iyi 5 kayak merkezi.

Kar yağışıyla birlikte başlayan kayak turizmi için herkesin bildiği ve sıklıkla tercih ettiği kayak merkezleri bulunur. Ancak dünya üzerinde, herkes tarafından bilinmeyen ve diğer kayak merkezlerine kıyasla daha sade ve gösterişsiz olan kayak merkezleri de bulunmaktadır. Az bilinir olmaları da, özellikle pandemi dönemi için bir avantaj oluşturuyor ve daha sessiz, sakin yerleri tercih etmek isteyenler ilgisini çekiyor. Haberimizde dünya üzerinde az bilinen kayak merkezlerine ve detaylarına yer verdik.

DÜNYANIN AZ BİLİNEN KAYAK MERKEZLERİ

# 1 SCHWEİTZER MOUNTAİN RESORT - AMERİKA



İçerisinde 2 bin 900 kayak alanı bulunan merkez, ismiyle aynı adı taşıyan Schweitzer Dağı'nda, ağaçların arasında bulunmaktadır. Ekstrem sporlar için alanları da bulunan kayak merkezinden Idaho, Pend Oreille Gölü, başkent Washington, Montana ve Kanada manzarası görülebilmektedir.

# 2 GRAND TARGHEE RESORT - AMERİKA

Kristal karlarıyla dikkat çeken merkezin en büyük avantajı, en az üç gece olmak üzere konaklama yapılıp ücretsiz bir şekilde kayılabilmesidir. Ancak bu özellik yalnızca 12 yaşından küçük çocuklar için geçerlidir. Teton Sıradağları’nın bulunduğu bölgede konumlanmaktadır.

# 3 REVELSTOKE MOUNTAİN RESORT – KANADA

Merkeze ve havalimanına olan uzaklığıyla bilinen merkez, bölgedeki en uzun iniş pistine sahiptir. Kasaba atmosferi ve kristal karıyla dikkat çekmektedir. 2013'ten bu yana Dünya Kayak Ödülleri’nde Kanada'nın adayı gösterilmektedir fakat ödülü sadece 2016 yılında alabilmiştir.

# 4 MOUNT BOHEMİA - AMERİKA 

Kuru ve soğuk bir havaya sahiptir. İçerisinde 105 parkur bulunmaktadır ve birbirlerine uzak durmaktadır. En çok bu yönüyle dikkat çekmektedir. Kayak merkezinin bulunduğu dağ, oldukça küçüktür.

İstanbul'a yakın kayak merkezleri! İstanbul'da gidilebilecek kayak merkezleri

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'a yakın kayak merkezleri! İstanbul'da gidilebilecek kayak merkezleri
Kış modasının kraliçesi Kylie Jenner'ın en iyi kış kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Kış modasının kraliçesi Kylie Jenner'ın en iyi kış kombinleri

BİR YORUM YAPIN 0