Katar nerede ve nasıl gidilir? Katar'da gezilecek en iyi 5 yer

Orta Doğu ülkeleri içerisinde en çok turist çeken ülkelerin başında gelen Katar, diğer Körfez ülkelerine kıyasla büyüyen bir ekonomiye sahiptir. 2 milyonluk bir nüfusa sahip olan Katar'da gezilip görülecek yerleri haberimizde derledik.

Dünyanın en zengin ülkesi olan Katar, spor ve sosyal hayat konusunda sahip olduğu gelişmişlik sayesinde her yıl geniş bir turist kaynağını elinde bulundurur. 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan ülkede en sevilen spor tarzı da futboldur. Kamp turizmi için de ideal olan ülke de tenis de sevilen sporlar arasında yer almaktadır. Birçok ünlü ismin ziyaret amacıyla tercih ettiği ülkeler arasında yer alan Katar'a gidildiğinde görülmesi gereken yerleri haberimizde derledik.

KATAR'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN EN İYİ 5 YER

# 1 KATARA KÜLTÜR KÖYÜ

Başkent Doha'da yer almaktadır. Ülkenin sahip olduğu kültürü en iyi şekilde yansıtmaktadır. Günümüzde modern açık hava sanat müzesi olarak kullanılmaktadır. Konser, gösteri ve en seçkin tiyatro oyunları burada sahnelenmektedir. Yazın gelindiğinde içerisinde bulunan Katar Plajı'ndan da yararlanılabilmektedir.

Doha nerededir? DohaİLİŞKİLİ HABERDoha nerededir? Doha'da gezilecek yerler

# 2 KHOR AL ADAİD

Başkent Doha'da bulunmayan bu yer, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de kabul edilmiştir. Çöl ve deniz iç içedir. Birçok kum tepesi bulundurmaktadır.

# 3 BANANA ISLAND

Başkent Doha'da bulunan bu adada, en lüks oteller müşterilerini ağarlar. Birbirinden temiz deniz ve plajları bulunduran bu adanın atmosferi de bir o kadar güzeldir. Burada konaklayanlar aynı zamanda golf sahalarında da vakit geçirebilmektedir.

# 4 CORNİCHE

Doha Körfezi'nin yanında bulunan yer, uzun kordon anlamını taşır. İslam Eserleri Müzesi'ne de yakın olan bu yerde, uzun bir gezintiye çıkabilmeniz mümkündür. Buranın kıyısında teknelerle gezinti yapılabildiği gibi, spor ve yürüyüş etkinlikleri de yapılabilmektedir.

4 günlük yasakta gidilebilecek günübirlik tatil yerleriİLİŞKİLİ HABER4 günlük yasakta gidilebilecek günübirlik tatil yerleri

# 5 RACİNG AND EQUESTRİAN CLUB

Dünyanın en iyi ve en güzel Arap atlarının yetişip yarıştığı bu yer, at yarışına ilgili olanların gidip takip ettikleri yerdir. Bu yarışları izlemek için ücret ödenmesine de gerek yoktur.

Parizyen nedir? Parizyen ev dekorasyonu nasıl yapılır? Parizyen ev stili

İLİŞKİLİ HABER

Parizyen nedir? Parizyen ev dekorasyonu nasıl yapılır? Parizyen ev stili

BİR YORUM YAPIN 0