Parizyen nedir? Parizyen ev dekorasyonu nasıl yapılır? Parizyen ev stili

Parizyen stil ev dekorasyonu, evlerde oluşturulmak istenen romantik yaklaşımın en etkili temsilcilerindendir. Fransa'ya özgü olan bu stilde, antika ve vintage ürünlerine ağırlık verilir. Parizyen ev nasıl oluşturulur? Parizyen ev stili nasıldır? Parizyen ev dekorasyonuyla ilgili bilinmesi gerekenler, haberimizde.

Fransa'dan dünyaya yayılan ve evlere romantik bir hava katan Parizyen ev stili, özellikle yeni evlenenlerin tercih edebilecekleri dekorasyonlardandır. Romantik stili yansıtan eşyaları taşıyan bu dekorasyonda, klasik ve vintage parçalar ön planda durmaktadır. Bununla birlikte aynalar, büyük pencereler ve çiçekler de bu stilin olmazsa olmazları arasındadır. Peki Parizyen stil evlerde nasıl uygulanır? Parizyen stil hakkında tüm bilinmesi gerekenleri haberimizde derledik.

PARİZYEN EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Bu dekorasyon stili evlerin her yerinde kullanılabilir. Eğer mutfaklarda kullanılıyorsa tercih edilecek renk ağırlığı; şeftali, mavi, beyaz, lavanta ve gümüş renkleri olabilir. Parizyen stilde klasik ve vintage parçalar kullanılır. Bununla beraber ferforje detaylarına da yer verilir.

Geometrik şekillerin de eşyalar için önemi büyüktür. Bu stilde eşyalar yuvarlak şekilde kullanılır. Dekorasyonda klasik ve vintage parçalarla retro bir görünüm de kazandırılabilir. Fransa'nın edebiyat ve sanatta hakim olan romantizm etkisini, bu dekorasyon sayesinde evinize taşıyabilirsiniz. 

Parizyen stilde yer dekorasyonu da bütünün bir parçası olarak kabul edilir. Odaların aydınlık olabilmeleri için parkeler daha ferah ve boş kullanılır. Bunun için kullanılan halılar açık renk ve küçük boyutta olur. Veyahut hiç halı kullanılmaz.

HANGİ RENKLERİ TERCİH ETMELİ?

Aydınlık ve ferah bir izlenim için pencereler de önemlidir. Bu dekorasyonda büyük pencere kullanımı gerekir. Sıcak bir ev oluşumunu sağlayan Parizyen stilde, romantik dekorasyon için aksesuarlarda altın renginin kullanılması gerekir. Mobilyalarda ise siyah ve pembe gibi dominant renkler tercih edilir.

Vintage ve klasik parçaların hakim olduğunu belirttik ancak bununla beraber özellikle genç hanımların sevdikleri peluş parçalar da bu ev dekorasyonunda koltuklar için kullanılabilir. 

Katar nerede ve nasıl gidilir? Katar'da gezilecek en iyi 5 yer

İLİŞKİLİ HABER

Katar nerede ve nasıl gidilir? Katar'da gezilecek en iyi 5 yer
Doğu ve Batı kültürünün yansıması Chinoiserie nedir? Chinoiserie duvar kağıdı

İLİŞKİLİ HABER

Doğu ve Batı kültürünün yansıması Chinoiserie nedir? Chinoiserie duvar kağıdı
Gri ve sarı ev dekorasyonu fikirleri 2021

İLİŞKİLİ HABER

Gri ve sarı ev dekorasyonu fikirleri 2021

BİR YORUM YAPIN 0