Gri ve sarı ev dekorasyonu fikirleri 2021

Yeni sezonun dekorasyon renkleri arasında da yer alan sarı ve gri, birbirlerine en uyumlu renkler sınıfının başında yer almaktadır. Özellikle salon dekorasyonunda sıklıkla tercih edilen sarı ve gri renk dekorasyon nasıl yapılır, sarı ve gri renk dekorasyon örnekleri nelerdir? Sarı ve gri renk dekorasyonla ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde.

Dekorasyonda renkler birleştirilirken denge uyumunun sağlanması oldukça önemlidir. Çoğunlukla parlak ve nötr renkler bir arada kullanılır. İki nötr ya da iki parlak rengin bir arada kullanımı, istenilen dengenin oluşmasına engel olur. Bu sebeple her iki renk sınıfından birbirleriyle uyumlu olanı tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Gri ve sarı bu renkler arasında en çok tercih edilen ikililerdendir. Hem modada hem de dekorasyonda çokça kullanılan gri ve sarı renk uyumuyla şık ve gösterişli bir ortam hazırlanabilmektedir. Sarı renk bulunduğu ortama canlılık katar, gri renk ise sarının vermiş olduğu dikkat çekiciliği biraz kırar ve istenilen dengenin oluşturulmasını sağlar. 

GRİ VE SARI EV DEKORASYONU FİKİRLERİ 2021

SARI VE GRİNİN YER ALDIKLARI KONUM

Sarı ve gri renk çoğunlukla koltuklarda kullanılır ancak ev aksesuarlarında da bu uyumdan faydalanabilirsiniz. Salonlarda sarı ön planda tutulur. Örneğin bir çerçevede kullanılacaksa çerçeve kenarları gri, direkt merkezde olan kısımda ise sarı olabilir. Kırlentte değerlendirilecekse, çizgiler gri desenler sarı renk seçilir. Bu sayede sarının enerjisinden faydalanılmış olunur. Ek bir renk olarak beyaz tondan da faydalanabilirsiniz.

YATAK ODALARINDA SARI VE GRİNİN KONUMU

Yatak odalarında kullanımında salondan zıt bir yöntem tercih edilir. Burada en ağırlıklı renk gri olur. Sarı ise sadece desen ve aksesuar tarzı küçük kısımlarda kalır. Yine beyaz ancak bununla birlikte açık kahvenin gücünden de yararlanılır. Gri rengi çoğunlukla yatak başlıklarında ve büyük, dikkat çeken parçaların kullanımında görürsünüz. Ancak bazı mobilya modellerinde sarının ön planda tutullabilmektedir.

Yatak odalarında rahatlatıcı bir etki oluşturan renkleri öğrenmek için tıklayın.

 

Orta sehpalarda gri renk kullanımı tercih edilir. Bu sayede koltuklar ön plana çıkarılır. Sarı ve gri renk birleşiminde önemli olan dikkat çekmesi istenen mobilya ve desende sarı rengin kullanılmasıdır. 

SARI VE GRİ DEKORASYON ÖRNEKLERİ

gri sarı koltuk kombinleri

gri sarı koltuk kombinleri

sarı gri renk dekorasyon önerileri

sarı gri renk dekorasyon önerileri

gri ve sarı dekorasyon fikirleri 2021

gri ve sarı dekorasyon fikirleri 2021

gri sarı oturma odası dekorasyonu

gri sarı oturma odası dekorasyonu

Parizyen nedir? Parizyen ev dekorasyonu nasıl yapılır? Parizyen ev stili

İLİŞKİLİ HABER

Parizyen nedir? Parizyen ev dekorasyonu nasıl yapılır? Parizyen ev stili
2021 yılı trend halı modelleri! Yeni sezonda hangi halı modelleri var?

İLİŞKİLİ HABER

2021 yılı trend halı modelleri! Yeni sezonda hangi halı modelleri var?

BİR YORUM YAPIN 0