Mahur ne demek? Mahur isminin anlamı nedir? Mahur ismi Kuran'da geçer mi?

Mahur sözcüğü, son dönemlerde merak edilen kelimeler arasında yer alıyor. Özellikle dizilerde karşımıza çıkan Mahur isminin kelimenin anlamı merak edilirken. Ebeveynler çocuklarına koyacakları isim için arayışa girdi. Peki, mahur ne demek? Mahur isminin anlamı nedir? Mahur ismi Kuran'da geçer mi?

Farsça kökenli olan Mahur Türkçede yerleşik olarak kullanılan isimlerden biridir. Ancak yakın zamana kadar çok bilinen isimler arasında yer almıyordu. Bu ismin en önemli özelliklerinden biri hem kız hem de erkek çocukları için kullanılabilmesidir. Kökeni Farsça olmasına rağmen Türkçe üzerinden önemli bir anlama sahiptir.  Türk Dil Kurumu mahur kelimesi için karşılık olarak, ‘Klasik Türk müziğinde bir makam’ ifadesini sunuyor. Mahur makamı neşeli, şen bir makamdır. Özellikle eski dönemlerde klasik Türk müziği üzerinden dile getirilen eserler konusunda geliştirilmiş özel bir makam olarak söylemek mümkün. 

Kayra isminin anlamı nedir? Kayra ismi KurİLİŞKİLİ HABERKayra isminin anlamı nedir? Kayra ismi Kur'an'da geçer mi? Kayra en demek?

bebek

bebek

MAHUR NE DEMEK?

Klasik Türk müziğinin çıkış yaptığı dönemlerde adapte olan Mahur kelimesi, Türkiye'de yerleşik olarak kullanılan sözcüklerden biridir. Kökeni Farsçadan gelen bu kelime Türkçe üzerinde, ‘Klasik Türk müziğinde ele alınmış bir makam’ olarak değerlendirilmektedir. Pek çok anonim ile beraber bilindik eserler Mahur makamı üzerinden ele alınmak suretiyle söylene bilmektedir. Günümüzde hala çok yaygın olarak değerlendirilen ve bu makam üzerinden söylenen şarkılar bulunmaktadır.

Hüma isminin anlamı nedir? Hüma ne demek? Hüma KuranİLİŞKİLİ HABERHüma isminin anlamı nedir? Hüma ne demek? Hüma Kuran'da geçiyor mu?

MAHUR İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Türk musikisinde rast perdesinde karar kılan bir makam anlamına gelen Mahur ismi, isim arayışında olan ebeveynlerin oldukça dikkatini çekiyor. Şimdilerde dizilerde de sıklıkla geçmesiyle Mahur siminin anlamını sizler için araştırdık.

Mahur ismi hem kız bebeğe hem de erkek bebeğe konulabiliyor. Kökeni Farsça olmasına rağmen Türkçe üzerinden önemli bir anlama sahiptir. 

İki anlamı olduğu bilinen Mahur siminin ilk anlamı Türk Sanat Musikisinde en çok tercih edilen makam olarak açıklanırken, ikinci anlamı ise ferahlık ve mutluluk veren, neşeli kişidir.

MAHUR İSMİ KURAN'DA GEÇER Mİ?

Mahur isminin yeni yeni bilinmesiyle Kur’an’da geçip geçmediği de merak edilmeye başlandı. Mahur ismi Kur’an’da geçmiyor.

bebek

bebek

MAHUR İSMİNİN TDK ANLAMI NEDİR?

Türki Dil Kurumu mahur kelimesini "Klasik Türk müziğinde bir makam" olarak açıklamıştır.

bebek

bebek

MAHUR İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Mahur ismindeki insanlar, çok yetenekli olmalarıyla bilinirler. Hem maddi olarak hem de manevi olarak başarılı olmanın yolunu bulurlar. Maceraperest olan Mahur'lar hayal kırıklığına uğramayı sevmedikleri gibi asla çalışmayı da bırakmazlar. Hayattaki her zorluğun insanlar için olduğunu bilir ve ona göre hırslanarak ilerler. Bir çok yeteneğe sahip Mahur'lar daha çok lider özelliği taşır. Bir çok alanda bilgisi olan bu insanalar tabir-i caiz ise taşı sıksa suyunu çıkarır...

bebek

bebek

MAHUR İSMİNİN HARF ANALİZİ 

  • M: Ticarete yatkınlığı olmasıyla birlikte, yoğun enerjinin sembolüdür ve gerçekçi davranır.
  • A: Lider olma isteği vardır. Gururlu yapısıyla boyun eğmez.
  • H: Gelenekçi ama sakin bir özelliği olan bu harfin aslında lider özelliği ağır basmaktadır.
  • U: Durgun ve hümanist (insan canlısı) yapıları vardır.
  • R: Tereddürlü olsa da asla pas vermeyen ve belli etmeyen yapısı vardır. Kibirli ve egosuna yenik düşen biri olabilmesiyle birlikte, asla dışarıdan başarısızlıklarının görülmesini istemezler.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0