İki üniversite mezunu Um Rrıza, Bağdat'ın ilk kadın oto tamircisi oldu

Irak'ta iki üniversite mezunu kadın, baba mesleği olan oto tamirciliği başarılı bir şekilde yapıyor. Rıza, asıl mesleğini atama olmadığı için yapamadığını belirtiyor.

Irak'ta yaşayan ve Arap Dili ve Edebiyatı ile İslami Bilimler bölümlerinden mezun olan 36 yaşındaki Um Rıza lakaplı Meysun Abdurrahim adlı kadın, Bağdat'ın ilk kadın oto tamircisi oldu. Babasının yanında çıraklık yaparak mesleği öğrenne Rıza, işinde oldukça başarılı bir şekilde ilerliyor. Um Rıza niçin bu mesleği yaptığını  AA muhabirine şu sözlerle anlattı:

'Arap Dil Edebiyatı (lisans) ve İslami Bilimler (ön lisans) alanında iki üniversite diplomasına sahibim. Devlette atama olmadığı için iş bulamadım. Bu meslekteki deneyimi rahmetli babamdan edindim. Babam başımda durur motorun nasıl tamir edileceğini öğretirdi. Daha 14 yaşındayken Japon menşeli otomobilleri tamir etmeye başlamıştım.

Babamla çalışırken atölyeye gelenler beni görünce şaşırıyordu. Ancak herhangi bir mahalle baskısıyla veya kimsenin itirazıyla karşılaşmadım. Beni teşvik edenler bile oldu. Atölyenin bulunduğu Bağdat'ın merkezi sayılan Mansur bölgesinde kadınların bulunduğu ve yönettiği iş yerleri çok. O yüzden burada fazla dikkat çekmiyorum. Yeni bir iş yeri açma hedefim var ancak maddi durumum henüz buna el vermiyor.'

Aracını tamire getiren Bağdatlı Karrar isimli genç ise hislerini, 'İlk defa bir kadın oto tamircisi gördüm. Ancak işinde çok iyi, hiçbir kusur yok. Kadın tamirci gören erkek sürücüler ilk başta biraz çekinebiliyor ancak daha sonra işini bir erkekten çok daha iyi yaptığını görebiliyor.' sözleriyle açıkladı.

Hadis Alimi Muhammed Emin Saraç Hoca son yolculuğuna uğurlandı!

İLİŞKİLİ HABER

Hadis Alimi Muhammed Emin Saraç Hoca son yolculuğuna uğurlandı!
Yeliz Yeşilmen eşi için isyan etti: 'Düşüncesiz ve inanılmaz cimri!'

İLİŞKİLİ HABER

Yeliz Yeşilmen eşi için isyan etti: 'Düşüncesiz ve inanılmaz cimri!'

BİR YORUM YAPIN 0