Bahar yürüyüşleri için 7 harika rota

Bahar aylarında insanların çoğu kapalı yerler yerine temiz hava alabilecekleri sakin yerlere gitmek isterler. Özellikle büyük şehirler için böyle sakin yerleri bulmak biraz zor olabilmektedir. Peki bahar yürüyüşleri için tercih edilebilecek rotalar nerelerdir? Sizler için uzmanının önerileriyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de gidilebilecek en harika 7 bahar yürüyüşü rotasını derledik.

Havalar her ne kadar esintili olsa da ilkbahara giriş yapmış bulunmaktayız. Sadece 1-2 hafta sonra tamamen güneşli ancak terletmeyen, kuş cıvıltıları ve çiçek kokularının her yeri saracağı döneme giriş yapmış olacağız. Hafta sonu sokak yasağının olmadığı Cumartesi günü başta olmak üzere hafta içini de iyi değerlendirip kalabalıktan uzak bir şekilde sevdiklerinizle keyifli bir bahar yürüyüşü yapabilirsiniz. Yürüyerek İstanbul kitabının yazarı ve Food and Travel Türkiye Dergisi'nin yazı işleri müdürü Melih Uslu; 3 büyükşehir İstanbul, Ankara ve İzmir'de değerlendirilebilecek yürüyüş rotaları önerdi. Uslu'nun önerileri listesinde yer alan konumlar şu şekilde:

  • İlkbahar Mart ayından başlar ve Mayıs sonuna kadar devam eder.
     
  • Bahar aylarıyla birlikte bahar yorgunluğu adı verilen bir geçici rahatsızlık da görülmektedir.
     

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da doğasıyla kendine hayran bırakan yerler

1 - KANLICA - HİSİV KASRI ARASI

Yoğurdu ve renkli konak tipi evleriyle meşhur olan Kanlıca'da başlatacağınız yürüyüşünüzü Hidiv Kasrı'nda noktalayabilirsiniz. Bu yürüyüş sırasında denizden geçen gemileri izleyip martılara simit atabilirsiniz.

2 - KÜÇÜKSU - KANDİLLİ

İstanbul Anadolu Yakası, bahar yürüyüşleri açısından en uygun rotalara sahip oluyor. Bu rotalardan biri de Küçüksu ile Kandilli arası oluyor. Küçüksu'da yürüyüş yaparken meşhur Küçüksu Kasrı merdivenlerinde de biri fotoğraf çektirebilir sonra da deniz manzaralı nostaljik Kandilli sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.

3 - POLONEZKÖY

Çoğunlukla piknik ve kahvaltı amacıyla gidilen Polonezköy'de, orman yürüyüşleri yapabilirsiniz. Köy meydanından başlatacağınız yürüyüşü, piknik alanları ve at çiftliklerini de ziyaret ederek tamamlayabilirsiniz.

4 - ALİBAHADIR - RİVA

Alibahadır'ı ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Beykoz'a bağlı olan Alibahadır'dan İstanbul içerisinde bir tatil semti olarak kabul edilen Riva'ya doğru bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bir köy olan Alibahadır sonrasında her yer yemyeşildir ve bu temiz hava almak için bir avantajdır.

5 - KINALIADA

İstanbul için önerilen listedeki son rota Kınalıada'dır. Sessiz ve küçük bir ada olan Kınalıada, özellikle 3 kilometrelik merdiven yolu ve eşsiz deniz manzarasıyla meşhurdur.

6 - FOÇA

Akdeniz foklarının dünya üzerindeki en büyük yaşam alanı olarak da bilinen Foça, yürüyüş yollarıyla da meşhurdur. Yüzyıllık taş evleriyle de hayran bırakan Foça, İzmirliler için önerilen yürüyüş rotası olarak listede yer buluyor.

7 - SAMANPAZARI

Başkent Ankara'da bahar aylarında yürüyüş yapılabilecek en iyi yerlerin başında Samanpazarı gelmektedir. Antikacıları, baharatçıları ve dar sokaklarıyla ilgi gören Samanpazarı'nda otantik bir bahar yürüyüşü yapılabilir.

Mart ayında ne giyilir? Mart ayında giyilecek en güzel kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Mart ayında ne giyilir? Mart ayında giyilecek en güzel kombin önerileri

BİR YORUM YAPIN 0