Glamping nedir? Glamping ile kamp arasındaki farklar! Türkiye'deki en güzel Glamping alanları

Pandemi sürecinin uzaması tatil yapmak isteyenlerin ilgisini doğa ve kamp alanlarına yöneltti. Hem doğayla iç içe hem de lüks bir şekilde tatil yapabileceğiniz Glamping ise bu alanların başında geliyor. Peki Glamping nedir? Glamping ile kamp arasındaki farklar nelerdir? Türkiye'deki en güzel Glamping alanları nereler? Son dönemin trend seyahat aktivitesi Glamping hakkında merak edilenleri haberimizde derledik.

Göz alıcı ve kampçılık kelimelerinin birleşiminden türeyen Glamping, kamp severlerin ilgi gösterdikleri aktivitelerin başında gelmektedir. Özellikle Pandemi döneminde yoğun bir alakayla karşılaşan Glamping için Türkiye'de değerlendirilebilecek birçok iyi rota bulunuyor. Glamping'i bu kadar seçilir kılan ise, klasik kamp algısından çok farklı olarak lüks içerisinde bir doğa yaşamının sürdürülmesidir. Glamping yaptığınız zaman çadırınızda bulunacak olası malzemeler ve Glamping kavramının ortaya çıkış süreci sırasıyla şöyledir:

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da kamp yapılacak yerler! Kampa neler götürülür?

  • Konforlu bir yatak
     
  • Ilık su veren bir banyo
     
  • Jakuzi
     
  • Geniş ölçüde yemek-içecek çeşitliliği
     

​- Glamping'in ortaya çıkışı 16. yüzyıllara dayanmaktadır. O dönemlerde tahtta olan kral ve hükümdarların, dönemlerinin şartlarına kıyasla lüks sayılabilecek olan bu çadırlarda kaldıkları ve zamanla saray çadırı olarak benimsedikleri görülür.

- Daha ileriki süreçte ise Afrika'ya gezinti ve/veya safari amacıyla giden Avrupalı ve Amerikalıların, Glamping çadırlarında konakladıkları görülmektedir.

Glamping nedir?

Glamping nedir?

► GLAMPİNG İLE KAMP ARASINDAKİ FARKLAR

- Kamp yapacaksanız; çadırınızı ve içerisinde kullanacağınız her şeyi kendiniz satın alırsınız. Ancak Glamping'de çadır başta olmak üzere her şey hazırdır. 

- Kamp için satın alınacak çadırlar istenilen büyüklükte olamayabilir ve olması için .çadıra alacağınız bazı şeylerden vazgeçmeniz gerekebilir. Glamping çadırları ise 10-15 kişiyi rahatça alabilecek kapasitedir.

- Kamp çadırları klasik ve tekdüze bir yapıdadır ancak Glamping için çadır yerine Bungalov evler de tasarlanabilmektedir.

- Kamp yapacağınız zaman ekstra aktiviteler oldukça sınırlıdır ama Glamping alanlarında pilates dersleri, özel yemek menüleri vb. pek çok aktiviteyle karşılaşabilirsiniz.

► TÜRKİYE'DE EN GÜZEL GLAMPİNG ALANLARI

1 - MOLA GLAMPİNG

Mola Glamping nerede?

Mola Glamping nerede?

Cunda Adası'nda bulunan bu kamp alanı, 2 karavan ve 4 çadırdan oluşuyor. Ege Denizi manzaralı bu yerde sunulan aktiviteler sırasıyla şöyle:

- Pilates

- Bisiklet

- Cunda turu

- Doğa yürüyüşü

- Masa tenisi

Adres: Cunda Adası - Balıkesir

2 - AVALON STEPPES

Avalon Steppes nerede?

Avalon Steppes nerede?

Türkiye'deki ilk Glamping alanlarındandır. Buradaki çadırlar oba tarzındadır. Alanda sunulan aktiviteler şu şekildedir:

- Ata binmek

- ATV

- Bisiklet sürmek

- Tırmanış

- Doğa yürüyüşleri

- Dalış

Adres: Kayaköy - Muğla

3 - AMAZON CLUB BÖRDÜBET

Amazon Club Bördübet nerede?

Amazon Club Bördübet nerede?

En eski Glamping alanıdır. Burada Ters, Küp, Butik ve Taş Oda'lar bulunmaktadır. Restoranı ve havuzu da bulunmaktadır, geceleri gökyüzünü izleme şansını da elde edebiliyorsunuz. Buradaki aktiviteler şu şekildedir:

- Orman yürüyüşü

- Kano

- Gün batımı izleme ( 7 Adalar)

- Gece pikniği

- Bisiklet sürüşü

- Tekne turu

Adres: Bördübet - Muğla

4 - ADAPEREST

Adaperest nerede?

Adaperest nerede?

Buradaki çadırlarda 3 yatak ve bir banyo bulunuyor. Burada doğal sebze-meyve toplama vb. etkinliklere de katılabilme şansına erişiyorsunuz. Diğer etkinlikler ise şu şekilde:

- Ada turu

- Kamp ateşi etrafından yıldız izleme

Adres: Bozcaada - Çanakkale

5 - PERDEU

Perdeu nerede?

Perdeu nerede?

En iyi lüks çadır örneklerinin bulunduğu Perdeu'da SPA küveti gibi pek çok lüks özellikler dışında yöresel yemek yeme keyfi de mevcut oluyor. Çoğunlukla balayı tatili amacıyla tercih edilen bu yerdeki aktiviteler sırasıyla şu şekilde:

- Tekne turu

- Yamaç paraşütü

- Jeep safari

- Dalış

- Kano 

Adres: Faralya - Fethiye

Yuvarlak yemek masası nasıl dekore edilir? Yuvarlak yemek masası modelleri 2021

İLİŞKİLİ HABER

Yuvarlak yemek masası nasıl dekore edilir? Yuvarlak yemek masası modelleri 2021
Güneydoğu'nun otantik şehri Mardin'de görülmesi gereken yerler

İLİŞKİLİ HABER

Güneydoğu'nun otantik şehri Mardin'de görülmesi gereken yerler

BİR YORUM YAPIN 0