İstanbul'un en güzel ve en önemli camileri! Tarihi öneme sahip camiler...

İstanbul tarihi öneme sahip pek çok camiiyi içerisinde bulundurmaktadır. Ramazan ayı içerisinde sokak yasağı olmadığı zaman diliminde gidip ibadetlerinizi gerçekleştirebileceğiniz, İstanbul'un en güzel camiileri olarak da kabul edilen camiileri haberimizde derledik.

Ramazan ayında vatandaşların büyük çoğunluğu teravih namazlarının evde kılınacak olmasından dolayı, gün içerisinde camii ziyaretleri gerçekleştirip ibadetle geçirmeyi istiyorlar. Bu mübarek günlerde özellikle büyük camiler ibadet için daha çok tercih ediliyor. Özellikle İstanbul'da sahip oldukları manevi özellikleri ve kimlikleriyle de ülkemizin dört bir yanından yoğun ziyaretçiyle karşılaşan camiiler bulunuyor. Ayasofya, Sultanahmet ve Süleymaniye de bu camiilerin başında geliyor.

Berat kandilinin önemi nedir, en faziletli berat gecesi ibadetleri! Berat namazı kılınışıİLİŞKİLİ HABERBerat kandilinin önemi nedir, en faziletli berat gecesi ibadetleri! Berat namazı kılınışı

1 - AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİ ŞERİFİ

Ayasofya Camii nerede?

Ayasofya Camii nerede?

1453 yılında İstanbul'un fethedilmesi ile birlikte Osmanlı Devleti'ne katılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, yüzlerce yıl boyunca dünyanın en büyük yapısı olarak bilinmiştir. Mimar Sinan tarafından güçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

Adres: Sultan Ahmet / Ayasofya Meydanı / Fatih

2 - SULTANAHMET CAMİİ

Sultanahmet Camii nerede?

Sultanahmet Camii nerede?

İnşasına Sultan 1. Ahmet döneminde başlanan camii, Avrupalılar tarafından Mavi Camii olarak bilinmektedir. Sebebi ise içerisindeki mavi renkteki İznik çinileridir. Topkapı Sarayı'ndan getirilen çiniler de içerisinde bulunmaktadır.

Adres: Sultan Ahmet / At Meydanı Caddesi / Fatih 

3 - SÜLEYMANİYE CAMİİ

Süleymaniye Camii nerede?

Süleymaniye Camii nerede?

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Yapıldığı dönem 'altın çağ' adıyla anılmaktadır. Aslında Süleymaniye Külliyesi'nin bir bölümünü oluşturmaktadır. Külliye içerisinde hastane, hamam ve kütüphane gibi yapılar da bulunmaktadır.

Adres:  Süleymaniye Mahallesi / Prof. Sıddık Sami Onar Caddesi / Fatih

4 - EYÜPSULTAN CAMİİ

Eyüp Sultan Camii nerede?

Eyüp Sultan Camii nerede?

Hz. Eyüp el-Ensari'nin adını taşıyan camii içerisinde Hz. Eyüp el-Ensari'nin türbesi de bulunmaktadır. İstanbul'un en kutsal simgelerindendir. Günümüzdeki halini, 19. yüzyılda almıştır.

Adres: Merkez Mahallesi / Cami Kebir Sokak / Fatih

5 - MİHRİMAH SULTAN CAMİİ

Mihrimah Sultan Camii nerede?

Mihrimah Sultan Camii nerede?

Mimar Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan adına yapılmıştır. Tam 8 yıldır tamamlanmıştır. Aynı ismi taşıyan Edirnekapı'da ve Üsküdar'da da bir camii bulunmaktadır.

Adres: Karagümrük / Fatih

6 - BÜYÜK MECİDİYE CAMİİ

Büyük Mecidiye Camii nerede?

Büyük Mecidiye Camii nerede?

Ortaköy'ün simge yapılarından Büyük Mecidiye Camii, Nigoğos Balyan tarafından Sultan Abdülmecit adına inşa edilmiştir. İnşası 1 yıl sürmüştür. 

Adres: Mecidiye / Mecidiye Köprüsü Sokak / Beşiktaş

7 - FATİH CAMİİ

Fatih Camii nerede?

Fatih Camii nerede?

Mimar Sinaüdddin Yusuf Bin Abdullah tarafından yapılmıştır. 3. Mustafa döneminde bugünkü görünümünü kazanmıştır. İçerisinde 16 tane medrese, hamam, kütüphane, konuk evi, hastane ve aşevi bulunmaktadır. Osmanlı dönemine ait motifleri taşımaktadır.

Adres: Ali Kuşçu / Hattat Nafiz Caddesi / Fatih

İftar sofraları için en şık dekorasyon önerileri 2021

İLİŞKİLİ HABER

İftar sofraları için en şık dekorasyon önerileri 2021

BİR YORUM YAPIN 0