İftar sofraları için en şık dekorasyon önerileri 2021

Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde sofra hazırlamak ayrı bir önem ister. İftar sofrası hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç dekoratif adım bulunur. Peki iftar sofrası hazırlarken uygulanabilecek dekoratif adımlar nelerdir? Sizler için değerlendirebileceğiniz birbirinden şık iftar sofrası dekorasyon önerilerini derledik.

Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde hazırladığınız iftar sofraları için farklı sunumlar uygulayabilirsiniz. İftar sofraları için her tarz dekorasyon yaklaşımını deneyebilirsiniz. Ancak en çok tercih edilen klasik ve sade bir görünümdür. Bunu başarabilmeniz için beyaz ve desensiz bir örtünün üzerine düz tasarımlı porselen takımları ve koyu renk runner ve suple tercih edebilirsiniz. Bu dekorasyonda çatal, bıçak takımlarında da sadece klasiklik noktasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Uygulayabileceğiniz diğer adımlar ise sırasıyla şöyledir:

İftar masası sofra düzeni

İftar masası sofra düzeni

İFTAR SOFRALARI İÇİN EN ŞIK DEKORASYON ÖNERİLERİ

Salata ve sunum tabağı modelleri nelerdir? En şık salata ve sunum tabakları 2021İLİŞKİLİ HABERSalata ve sunum tabağı modelleri nelerdir? En şık salata ve sunum tabakları 2021

- Eğer biraz dikkat çekicilik kazandırmak istiyorsanız varaklı bardak ve sürahi takımlarını kullanabilirsiniz.

- Bu hareketliliği tabak ve çatal-kaşık-bıçak takımlarınızda da kullanacaksanız, masada gereksiz detaylara yer vermemeniz gerekir.

- Çünkü iftar masaları için yemeklerin ön plana çıkarılması daha önemlidir. Bu nedenle aksesuarlara fazla yer vermeyin.

Ramazan sofraları için çatal, kaşık ve bıçak seti alırken nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERRamazan sofraları için çatal, kaşık ve bıçak seti alırken nelere dikkat edilmeli?

- Eğer kullanmak istiyorsanız da minimal boyda ve cam modelleri tercih edebilirsiniz.

- Salatala ve kızartma gibi ara öğün yemekler gibi diğer tüm ikramlıklarınız için sunum tabaklarını kullanabilirsiniz.
 

İftar sofraları dekorasyon önerileri

İftar sofraları dekorasyon önerileri

- Ana yemekler için kullandığınız modellerden farklı olarak sofraya renk katabilmek için farklı modelleri tercih edebilirsiniz.

- Bu sayede sunumlarınızı daha göz önünde tutmuş olursunuz.

İftar sonrası dekorasyon

İftar sonrası dekorasyon

- Klasik bir yemek masasında örtüye muhakkak yer verilir. Ancak daha modern bir yaklaşım için örtü kullanmanıza gerek kalmayabilir.

- Örtü yerine kullanacağınız runner ve suplelerinizi de yemek takımınıza uygun seçebilirsiniz.

- Takımlarınız desenli ise runner ve supleleriniz bu desenin rengin olabilir. Sade ise de tabaklar beyaz renkli olacağı için koyu tonları kullanabilirsiniz.

İstanbul'un en güzel ve en önemli camileri! Tarihi öneme sahip camiler...

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'un en güzel ve en önemli camileri! Tarihi öneme sahip camiler...

BİR YORUM YAPIN 0