Ramazan'da ailecek yapılan sahur ve iftarların olmazsa olmaz adetleri

Ramazan-ı Şerif ayının bitmesine sadece 3 gün kaldı. Ramazan aylarında kurulan sahur ve iftar sofraları, birbirinden lezzetli yemekleri ağırlar. Bu sofralarda uygulayabileceğiniz ikram gelenekleri bulunuyor. Sofralara eğlence ve lezzet katacak olmazsa olmaz adetleri ve gelenekleri haberimizde derledik.

Ramazan ayı aynı zamanda kalabalık aile sofralarının da habercisidir. Tam kapanma sebebiyle bu Ramazan ayında da misafir kabul edilmeyecek ancak kalabalık aile sofraları misafir dahil edilmese de oluşacaktır. Türk aile yapısının çoğunluğunda geniş aileler mevcuttur. Çekirdek olarak kabul edilen ailelerinizle oturduğunuz sahur ve iftar sofralarında uygulayabileceğiniz gelenekler bulunuyor. Bu gelenekler sayesinde sahur ve iftar sofraları oldukça zengin olacaktır. Bereketiyle gelen Ramazan ayında sofralar, uygulayacağınız gelenekler sayesinde olduğundan daha eğlenceli ve zengin olacaktır.

TRT ArşivİLİŞKİLİ HABERTRT Arşiv'den Müşfik Kenter ve Münir Özkul'lu Ramazan paylaşımı

- Sahur sofralarına her zaman ezandan 1 saat önce, iftar sofralarına ise ezanın okunmasına en az 20 dakika kala oturun. Herkes yerine yerleşmiş olur. Ve iftar vaktini, bereketli sofranın başında bekleyin.

- Aynı şekilde sahur yemeğinizi de rahatlıkla yiyip vakti sıkıştırmadan rahatlıkla yemek yiyin.

- Sofralarınızda muhakkak yoğurt ve salataya yer verin. Yoğurt özellikle sahur sofraları için olmazsa olmazdır. Ramazan'ın ilk dönemlerinde vücut alışık olmadığından baş ağrısı oluşabilmektedir.

- Bunu önlemek için yoğurt ve ayran tüketimine önem vermelisiniz. Bunu alışkanlık haline getirdiğiniz zamanda da bir sofra geleneğini başlatmış olursunuz.

- Salatalar da hem hafif yemek yiyip hem de tok tutan lezzetlerden tatmak isteyenler için en doğru tattır. Hafif şeyler yemek isteyenler için salata da muhakkak olması gereken lezzetlerdendir.

- Sahur sofraları için yeni yemekler yapmak isteyebilirsiniz. Ancak iftardan kalan yemekleri sofraya koymak da bir adettir.

- Bu nedenle iftardan kalmış olan yemeklere muhakkak sahur sofrasında da yer verin.

- Son olarak iftar ve sahur sofralarında çorba olmazsa olmazdır. Bir kase çorba içildikten sonra bazı kişilerde, 'Bir çorba içince kesiliyor canım?' sözü duyulur. Uygulayacağınız geleneğe göre eğer bir kişi sofrada bu sözü kurduysa, o'na çorba ikramından sonra iki tabak daha ikram etmeniz gerekir.

Tam kapanma günlerinde çocuklarla nasıl vakit geçirilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Tam kapanma günlerinde çocuklarla nasıl vakit geçirilmeli?

BİR YORUM YAPIN 0