Abbas ibn Firnas kimdir? Müslüman alim Abbas Kasım İbn Firnas ne icat etti?

Yapmış olduğu çalışmalarla adını dünyaya altın harflerle yazdıran Müslüman alimlerden biri olan Abbas Kasım İbn Firnas, adını NASA'ya dahi taşımış bir insandır. Tek hayali uçmak olan Müslüman alim Abbas Kasım İbn Firnas hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde.

Dünya üzerinde yaptığı çalışmalarla adını tarihe kazıyan birçok Müslüman alim bulunmaktadır. Bunlardan birisi de İbn Firnas'tır. Firnas, insanlık tarihinin en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiştir. Kendi geliştirdiği aletle insanın ilk uçuşunu gerçekleştirmiştir. Bu aletin en belirgin özelliği kanat kısmında kuş tüylerinin oluşu ve her yerini kumaşla kaplanmış olmasıdır. Sadece uçmak değil birçok alanda çalışmalar yürüten İbn Firnas, bu çalışmalarıyla dönemin hükümdarı tarafından 'hakim-ül endülüs' unvanına sahip olmuştur.

Hz. Lokman kimdir? Hz. LokmanİLİŞKİLİ HABERHz. Lokman kimdir? Hz. Lokman'dan oğluna ders niteliğinde öğütler

İBN FİRNAS KİMDİR?

İbn Firnas, 810 yılında dünyaya gelmiş ve tam 77 yıl yaşamıştır. Endülüslü'ydü. Hayatının yarısından fazlası Kurtuba'da geçmiştir. Eğitimini burada tamamlamış bir İslam bilginiydi. Uçuş denemelerini de ilk kez burada gerçekleştirmiştir. Yazılı kaynaklarda Firnas için şehirde bulunan Kurtuba Camii'nden atladığı bilgileri geçmektedir. 

Arap ülkelerinden bazılarında havaalanları ve birçok yerin adı İbn Firnas'tır. Yine Ay'da bulunan bir kratere de NASA tarafından o'nun adı verilmiştir. Bunun dışında kum üzerinden cam imalatı yapmıştır ve bunu yapan ilk kişi olmuştur.

Dünyanın ilk üniversitesi Karaviyyin Camii nerede? Karaviyyin Camii tarihi

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın ilk üniversitesi Karaviyyin Camii nerede? Karaviyyin Camii tarihi

BİR YORUM YAPIN 0