El emeği göz nuru kutnu kumaşı kitabı elektronik ortamda yayımlandı

Gazi şehrin kültürü, sanatı ve yaşamı üzerine birçok eser çıkaran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GAZİKÜLTÜR A.Ş. yeni bir eser daha çıkarttı. Türk dokumacılığında özel bir yeri olmasına ve Gaziantep’le özdeşleşmiş bir unsur olarak yaygın kullanım alanı bulmuş olan, Gaziantep’e özgü bir kumaş olarak 2016 yılında coğrafi işaret alınarak tescillenen kutnu kumaşı hakkında bazı bilgiler...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan GAZİKÜLTÜR A.Ş., Prof. Dr. Zahide İmer tarafından yazılan “El Emeği, Göz Nuru Kutnu Kumaşı” adlı kitabı elektronik ortamda yayımladı.

 kutnu kumaşı kitabı

kutnu kumaşı kitabı

Gazi şehrin kültürü, sanatı ve yaşamı üzerine birçok eser çıkaran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GAZİKÜLTÜR A.Ş. yeni bir eser daha çıkarttı. Türk dokumacılığında özel bir yeri olmasına ve Gaziantep’le özdeşleşmiş bir unsur olarak yaygın kullanım alanı bulmuş olan, Gaziantep’e özgü bir kumaş olarak 2016 yılında coğrafi işaret alınarak tescillenen kutnu kumaşı hakkında Prof. Dr. Zahide İmer tarafından kaleme alınan El Emeği, Göz Nuru Kutnu Kumaşı kitabı elektronik ortamda yayımlandı. GAZİKÜLTÜR A.Ş.’nin internet sitesi gazikulturas.com adresinde okuyucu ile araştırmacıların hizmetine sunulan kitap, iki bölümden ve 226 sayfadan oluşuyor. Kitabın birinci bölümünde, Gaziantep’in coğrafi ve tarihi durumu, Gaziantep’te dokumacılık, Kutnu-Alacave Meydaniye kumaşların tanımı yer alırken, ikinci bölümünde ise araştırmanın esas amacına ulaşması adına, Gaziantep’te dokunan Kutnu-Alaca ve Meydaniye kumaşlarının üretim esnasındaki işlem aşamaları, analizler ve neticeleri ile örneklerin tanıtımı bulunuyor.

Anadolu kültürünün en değerli ürünlerinden olan kutnu kumaşı, yüzyıllardır Gaziantep’te üretilen ve artık şehirle özdeşleşen kültürel ögelerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Haftaya damga vuran fotoğraflar (24-30 Nisan 2021)

İLİŞKİLİ HABER

Haftaya damga vuran fotoğraflar (24-30 Nisan 2021)
Alina Boz pandemi sonrası Avrupa tatiline çıkacak!

İLİŞKİLİ HABER

Alina Boz pandemi sonrası Avrupa tatiline çıkacak!
Çağatay Ulusoy'lu Yeşilçam'a 2. sezon onayı! Daha daha yayınlanmadan...

İLİŞKİLİ HABER

Çağatay Ulusoy'lu Yeşilçam'a 2. sezon onayı! Daha daha yayınlanmadan...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0