Balkan ülkeleri hangileri? Türkiye'den vize istemeyen ülkeler! Vizesiz Balkan ülkeleri 2021

Kültürel yapısı ve coğrafi konumuyla büyük bir turizm kaynağına sahip olan Balkan ülkelerine özellikle ülkemizden her yıl binlerce turist gelmektedir. Yaz aylarında kültürel bir seyahat tatili gerçekleştirmek isteyenlerin ilk tercihi olan Balkanlarda bazı ülkeler, Türkiye'ye vize uygulamamaktadır. Türkiye'den vize istemeyen Balkan ülkelerini ve Balkan ülkeleri hakkında bilinmesi gerekenlere haberimizde yer verdik.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Avrupa kıtasında yer alan ve belirli ülkelerin oluşturduğu coğrafi bölgeye adı verilen Balkanlar, zengin müzik kültürü ve yemekleriyle kendisine hayran bir kültüre sahiptir. Osmanlı Devleti'nin üzerinde uzun yıllar hakimiyetini sürdüğü bu topraklarda yaşayan Türklerin büyük çoğunluğu mübadele döneminde Türkiye'ye göç etmişlerdir. Halen daha Türk kökenli vatandaşların da yaşadığı bu topraklarda yer alan ülkeler sırasıyla Arnavutluk, Bosna - Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan'dır. Bu ülkeler dışında topraklarının bazı kısımları bu bölgede bulunduğu için Balkan ülkesi kabul edilen ülkeler de bulunmaktadır. Bu ülkeler ise Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Romanya, Türkiye ve İtalya'dır. Bu ülkeler arasında Türkiye'ye seyahatlerde vize uygulamayan ülkeler bulunuyor. Bu ülkeleri ve vize programlarını haberimizde derledik.

  • Balkanlarda çok renkli bir nüfus, dil ve kültür zenginliği hakimdir. 
     
  • Bu topraklarda en çok konuşulan diller Boşnakça, Sırpça, Bulgarca, Makedonca, Rumence, Arnavutça ve Pomakçadır.
     
  • Bu diller dışında Türkçe ve İtalyanca da kullanılan diller arasındadır.
     

VİZESİZ BALKAN ÜLKELERİ 2021

Türkiye'ye vize uygulamayan Balkan ülkeleri ve vize programları sırasıyla şu şekilde:

1- ARNAVUTLUK

Günümüzde Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Arnavutluk'ta Türkiye'ye 90 güne kadar vize uygulanmıyor. Arnavut özellikle sahilleri ve etnik kökeni yansıtan sokaklarıyla meşhur bir ülke.

2 - BOSNA - HERSEK

Bosna-Hersek Türkiye'ye, 180 günü aşmamak kaydıyla 90 güne kadar vizesiz seyahat hakkı tanıyor. Osmanlı kültürünün izlerini taşıyan Bosna Hersek, kültürel turizmi sevenler için ideal Balkan ülkelerindendir.

3 - KOSOVA

Tam anlamıyla kış turizmine uygun olan bir hava durumuna sahip olan Kosova tekke, türbe ve müzeleriyle de meşhurdur. Kosova da Türkiye'ye 90 gün vizesiz seyahat hizmeti sunmaktadır.

4 - MAKEDONYA

Balkan ülkeleri içerisinde en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alan Makedonya, Türkiye'ye 90 gün vizesiz seyahat imkanı sunuyor.

5 - SIRBİSTAN

Balkanların en renkli ülkelerinden Sırbistan'da vizesiz seyahat süresi diğer ülkelerden farklı olarak 180 gün vizesiz seyahat hakkı sunuyor.

6 - KARADAĞ

Yaz turizminin en çok tercih edilen ülkelerinden olan Karadağ için vizesiz seyahat süresi sadece 90 gün. Burada eğlenceli deniz sporlarını yapabilir aynı zamanda kültürel olarak zengin bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

Maksimalist dekorasyon nedir ve nasıl uygulanır? Maksimalist dekorasyon örnekleri

İLİŞKİLİ HABER

Maksimalist dekorasyon nedir ve nasıl uygulanır? Maksimalist dekorasyon örnekleri
Doğum için hastaneye ne zaman gidilmeli? Hastanede anne adaylarını bekleyen süreç...

İLİŞKİLİ HABER

Doğum için hastaneye ne zaman gidilmeli? Hastanede anne adaylarını bekleyen süreç...

BİR YORUM YAPIN 0